Ziraat 3 bin yeni eleman almak için erken genel kurul yaptı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerden önce personel alabilmek için geçen hafta olağanüstü genel kurul toplantısı yaptı. Personel alımı konusunda yasayla genel kurula tanınan tüm yetkiler de Genel  Müdür Can Akın Çağlar'a ve banka yönetimine devredildi. Bu düzenlemeyle bankaya, seçimlerden önce 3 bin civarında personel alınması planlanıyor.

YETKİLER GENEL MÜDÜRE

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve tasfiye halindeki Emlak Bankası'na personel alımını kolaylaştıran yasa teklifi, 18 Nisan'da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiş, teklif Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 25 Nisan tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmişti. Yasayla, bankalara alınacak yeni personelin sayısı, unvanı, ücreti ve mali haklarının, bankaların genel  kurulları tarafından belirlenmesi öngörüldü. Yasayla, genel kurulların, personel alımı konusundaki yetkilerini banka yönetimlerine devretmelerine de 
imkan tanındı.

2008'İ BEKLEMEDİLER

Ziraat Bankası, bu yıl olağan genel kurul toplantısını nisan ayında yaptı. Bu dönemde yeni personel alımı gündeme gelirken, olağan genel kurulun toplanıp, bankaya alınacak personel konusunda karar alması için 2008 yılına kadar beklenmesi gerekiyordu. Bankanın sahibi konumundaki Hazine Müsteşarlığı ve Ziraat Bankası yönetimi, personel alımı için 2008 yılında  yapılacak olağan genel kurulu beklemenin geç olacağı görüşünde birleşti.Ziraat'in olağanüstü genel kurulu geçen hafta çarşamba günü gizlice yapıldı.
Genel kurulda, yasada personel alımı konusunda öngörülen tüm yetkiler Genel Müdür Çağlar ve banka yönetimine devredildi. Bu dönemde bankaya, 3 bine yakın yeni personel alınacağı öğrenildi. Genel kurulda boş bulunan yönetim kurulu üyeliklerine, Bankalar Yeminli Murakıbı Oğuz Kayhan ile özel finans kurumlarında görev yapan Aydın Simit atandı. Böylece, seçimler öncesinde, boş bulunan iki yönetim kurulu üyeliği de dolduruldu.


 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber