IMF elektriğe zam istiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik piyasasında özelleştirmeye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky, "Bunun için gerçekçi bir tarife ayarlaması gerekiyor" dedi

Uluslararası Para Fonu (IMF) 'Türkiye elektriğe zam yapmalı' sinyali verdi.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısı için Türkiye'ye gelen IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, "Elektrik piyasasında etkinliğin artırılması için özelleştirme gerekli. Bunun için de gerçekçi bir tarife ayarlaması gerekiyor. Önemli yapısal hedeflere ulaşabilmek için orta vadede bir ayarlamanın yapılması gerekecek" dedi.

'Kim gelirse fark etmez'

CNBC - e televizyonunun yayınına katılan Lipsky, hükümetin seçim döneminde hedefe ulaşma yönündeki kararlılığının önemli olduğunu belirterek ekonominin son birkaç yılda gösterdiği başarının disiplinli mali politikaların sonucu olduğunu söyledi.

Ekonomide sağlanan başarının devamı için iktidara kimin geleceğinin fark etmeyeceğini kaydeden Lipsky, gelecekte IMF ile ilişkilerin nasıl devam edeceği konusunda Türk yetkililerin karar vereceğini söyledi. Mali disiplin, yapısal reformlar, enflasyon hedeflemesi ve serbest kurun sürmesi gerektiğini söyleyen Lipsky, şöyle konuştu:

"Türkiye için tarihi bir fırsat anı. Cari açık her zaman sorun teşkil etmiyor. Türkiye'nin iyi makroekonomik çerçeveye devam etmesi önemli. Geçen yılki dalgalanmadan çıkılması olumlu bir gelişmeydi. Enflasyonu düşürme kararlılığı ve serbest kur şimdiye kadar faydalı oldu. Türkiye ekonomisi hakkında iyimser olmak için her türlü geçerli sebep var."

Türk lirasının değerli olmasının ekonominin olumlu performansından kaynaklandığını vurgulayan Lipsky, döviz piyasasına bir müdahalenin piyasaların güvenini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber