6 bin dolar istiyor... Olmaz 4 bin ver...

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Havalimanı Gümrüğü'nden Türkiye'ye kaçak mal sokan çeteyle, gümrük memurları arasındaki rüşvet trafiği, telefon kayıtlarıyla gözler önüne serildi

Mali Şube'nin yaptığı operasyonda, yurtdışından getirilen kadın iç çamaşırı, muhtelif ev eşyaları ile kişel bakım eşyaları ve aksesuarların, Atatürk Havalimanı Gümrüğü'nden yurda kaçak olarak sokulduğu ortaya çıkarıldı. Binlerce parçalık lüks giyim eşyası ile kişisel bakım ürünü ve aksesuarın elegeçirildiği depolarda ibraz edilen faturaların sahte olduğu belgelendi. Asgari ücretle çalıştığını söyleyen çete mensuplarının hesaplarında, yüklü paralar bulunduğu görüldü. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Sarısoy, malların gümrükten geçişi sırasında müşavirlik hizmetlerini yürüten bir şirketin sahibi M.A. ve 14 arkadaşıyla ilgili iddianamesinde, tutuklu sanık M.A.'nın dünyaca ünlü markalara ait ürünleri kaçak olarak yurda sokarken gümrükçülere nasıl rüşvet pazarlığı yaptığının belgeleri bir bir anlattı. Savcı, çete üyeleri hakkında 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Rüşveti verin de memurdan kurtulun

İddianamede, M.A. ile çete elemanları arasında geçen telefon görüşmelerinin deşifresine yer verildi. Görüşmelerden birinde, M.A.'nın ?Kolilerin üstündeki numaraları yırtın. Gümrük memurlarına da rüşvet verin kurtulun. Bu malların da gümrükten çıkartılmadığını, dışardan temin edildiğini söyleyin? talimatı görülüyor. Bir başka görüşmede ise, M.A. ile M.Ü. adlı çete mensubu arasında geçen şu diyaloğa yer veriliyor:

M.A.: Rıza'nın emanetini verdin mi?

M.Ü.: Verdim ama beğenmedi. Saydı, cebine koydu. Suratıma dahi bakmadı. Memur 6 bin dolar istiyor.

M.A.: Olmaz 4 bin ver.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber