Savcının sözlü talimatını kabul etmeyen katibe gözaltı

Didim Adliyesi'nde Zabit Katibi Önder K., Savcının sözlü görevlendirmesini kabul etmediği gerekçe gösterilerek "Görevi Kötüye Kullanma" suçlaması ile gözaltına alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2018 17:26, Son Güncelleme : 25 Ekim 2018 17:35
Savcının sözlü talimatını kabul etmeyen katibe gözaltı

19 Ekim Cuma günü Didim Adliyesi'nde meydana geldi. Adliye savcılık katında görevli zabit katibi Önder K., yazılı olarak yapılan görevlendirme ile geçici süreliğine bir savcının yanında göreve başladı.

19 Ekim Cuma günü başka bir savcı Önder K.'in bazı dosyalar için kendisi ile çalışması gerektiğini söyledi. K. ise yazılı olarak görevlendirme yapılırsa çalışabileceğini fakat sözlü talimatı uygulamayacağını dile getirdi.

Savcı hiçbir somut gerekçe yok iken, sözlü talimatını uygulamayan K'ye "Görevi Kötüye Kullanma" suçlaması ile işlem başlattı. Şeker hastası olduğu bilinen Önder K. nezarethane koşullarında fenalaşınca, avukatının başvurusu üzerine serbest kaldı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz konu ile ilgili "Büro Memur-Sen olarak konunun takipçisi olacağız. Hiç kimse bulunduğu konumu veya unvanı kullanarak keyfi uygulamalara imza atamaz. Devlet kurumları kişilerin değil halkımızın ve devletimizin temsil ve çalışma mercileridir." açıklamasını yaptı.

Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş ise "İdari işlem yapmak yerine adli işlem başlatarak gözaltı gerçekleştirmek hukuki değil, keyfi bir uygulamadır. Somut bir gerekçe olmadan yapılan gözaltını asla kabul etmiyoruz." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber