Doktordan cezaevi müdürüne suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA Devlet Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Dr. Naki Bulut, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Hafit Kaya hakkında, cezaevindeki tutuklu ve mahkumları kendine karşı kışkırttığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Cezaevinde dört ay önce yaşanan işkence iddiasını, İl İnsan Hakları Kurulu'na taşıyan Dr. Bulut, bu olay üzerine Müdür Kaya'nın tutuklular arasında imza toplattığını ve kendisini hedef gösterdiğini öne sürdü.

Muğla Devlet Hastanesi'nde 6 yıldır görev yapan, İl İnsan Hakları Kurulu'nun beş yıllık üyesi Dr. Naki Bulut, 6 Şubat 2007 tarihinde Devlet Hastanesi'nde nöbetçiyken, Muğla E Tipi Cezaevi'nden getirilen 16 yaşındaki tutuklu H.D.'nin muayenesinde, işkence gördüğünü ve tecavüze uğradığını belirledi. Dr. Naki Bulut olayı Muğla İl İnsan Hakları Kurulu'na yansıttı. Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlattı. H.D.'nin koğuş arkadaşı 17 yaşındaki Ü.B. hakkında, işkencenin faili olduğu gerekçesiyle adli soruşturma başlatıldı, başka bir koğuşa alındı.

Cezaevindeki 61 tutuklu, olayı basına yansıttığı gerekçesiyle Dr. Naki Bulut hakkında imza toplayarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Tutuklular haberle birlikte ailelerinin tedirgin olduğunu ve cezaevinde huzursuzluk ortamı oluştuğunu iddia etti. Cumhuriyet Başsavcılığı dilekçeler üzerine Dr. Naki Bulut hakkında basına yanlış bilgi vermek ve adaleti etki altında bırakmak iddiasıyla soruşturma başlattı.

ERİTİLMİŞ NAYLONLA İŞKENCE

Dilekçelerin Cezaevi Müdürü Hafit Kaya'nın baskısı sonucu yazıldığını iddia eden Dr. Naki Bulut, Kaya hakkında suç duyurusunda bulundu. Gelecekte tahliye olacak tutuklu ve mahkumlara karşı kendisinin hedef gösterildiğini savunan Dr. Naki Bulut, ?Hastaneye getirilen tutuklu H.D.'nin durumu çok ağırdı. 20 gün boyunca işkence görmüş ve tecavüze uğramış. Üstünde sigara söndürülmüş. Üzerine eritilmiş naylon dökülmüş. Cinsel organından iple bağlanarak sürüklenmiş. H.D'nin yaşam hakkı korunmamış. Bir mahkum ya da tutuklunun suçu ne olursa olsun cezaevinde yaşam hakkı korunmalıydı. Cezaevi yönetimi 20 gün süren işkence olayını nasıl görmemiş? Bu işkence olurken çıkan seslerden ve gürültüden hiç kimsenin haberi olmaz mı? Bu konuda adli rapor düzenledim ve durumu savcılığa bildirdim. İnsan Hakları İl Kurulu'nda olduğum için konuyu ayrıca kurula taşıdım? dedi.

Basında olayın yer almasının ardından 61 tutuklunun kendisi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe yazarak olayın asılsız olduğunu iddia ettiğini ve huzurlarının kaçtığını ifade ettiğini kaydeden Bulut, ?Dilekçelerin tamamını inceledim. 5-6 kişi tarafından yazılmış. Birileri tarafından yönlendirildikleri görülüyor. Cezaevi Müdürü Hafit Kaya, tutukluları kışkırtmış ve beni hedef göstermiştir. Cezaevi yönetimi kendi hatasını kapatmak için tutukluları bana karşı kışkırtıyor. Cezaevi Müdürü Hafit Kaya, tutuklular üzerinde gücünü ve yetkisini kötüye kullanarak toplu dilekçe yazmalarını sağladı. Gelecekte tahliye olacak bir kişinin bana ve aileme zarar vereceği endişesi yaşıyorum? diye konuştu.

Muğla'ya Kocaeli'nden yedi ay önce atanan Cezaevi Müdürü Hafit Kaya ise iddiaları reddetti. Kaya, ?Hiçbir zaman mahkumlarla bu konuda görüşmedim ve yönlendirmedim. Bu konuyla ilgili hiçbir mahkumla sohbet dahi etmedim. Daha önceki işkence iddialarına ilişkin haberin ardından mahkumların huzuru kaçtı. Dilekçeleri kendileri yazdı. Ben de savcılığa sevkettim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber