POMEM ilanlarındaki yeni askerlik şartıyla, 10 yıl öncesine dönüldü

Son iki dönem POMEM ilanlarında yer alan , askerlik şartında düzenlemesi adayları mağdur ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Ekim 2018 14:45, Son Güncelleme : 26 Ekim 2018 14:45
POMEM ilanlarındaki yeni askerlik şartıyla, 10 yıl öncesine dönüldü

22 ve 23. dönem POMEM ilanlarında yer alan yeni düzenlemeye göre "erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silah altında bulunmamak" şartı getirildi. 23. Dönem POMEM ilanı tıklayın.

Geçmiş dönemlerde erkek adaylar için "1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak" şartı bulunuyordu.

Eski düzenlemeler gereğince, askerde olanlar POMEM'e başvuru yapabiliyor ve askerlik hizmeti devam ederken POMEM eğitimi başlamış olsa dahi sınavı kazanan adayların hakkı bir sonraki dönem için Polis Akademisi'ne dilekçeyle başvuru yapmak şartıyla saklı kalıyordu.

Yeni düzenlemeden dolayı, eğitimin başlayacağı tarihte askerde olanlar haklarını kaybetmemektedir.

Askerlik şartına ilişkin olarak "askerlikle ilişkisi bulunmamak şeklindeki" şart yargı kararlarındaki içtihat ile belirlenmişti. Detaylı haber konuları için tıklayınız. Bu yeni düzenleme gereğince, yeniden 8-10 yıl öncesine dönülmüş olmaktadır.

Adaylar, 2018 yılında getirilmiş olan, tekar bir dava konusu yapılmadan, uygulamadan kaldırılmasını talep etmektedir.

1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre geçici terhis işlemlerinin yapılmasının mümkün değildir. Milli Savunma Bakanlığı ile ortak çalışma yapılarak bu mağduriyet kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber