Çelik'ten ÖSS öncesi öğrencilere çağrı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 17 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) eleme sınavı olduğunu belirterek, "Herkesin birinci, ikinci, üçüncü olma ihtimali yok. Bu sınavda kazanmak da kaybetmek de var" dedi.

Çelik, 17 Haziran Pazar günü yapılacak olan ve 1 milyon 640 bin 259 adayın katılacağı ÖSS öncesinde öğrencilere başarı diledi. Bu tür sınavların sıralama sınavları olduğunu kaydeden Çelik şöyle konuştu:

"Netice itibariyle ÖSS'ye giren 100 öğrencimizden 10'u bir lisans programına yerleşiyor. Bunu hepsi biliyor. Dolayısıyla bu bir eleme sınavıdır. Herkesin birinci, ikinci, üçüncü olma ihtimali yok. Dolayısıyla bu sınavda kazanmak da kaybetmek de var."

Öğrencilerin sınava hazırlık döneminde ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Çelik, sayılı günler kala sınavla ilgili strese, gerilime girmenin anlamı olmadığını ifade etti. Üniversite adaylarına rahat olmaları çağrısı yapan Hüseyin Çelik, sınavın dünyanın sonu olmadığını söyledi. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenciler de veliler de 'Sınavı kazanamadım dolayısıyla benim için hayat bitti' gibi bir yaklaşım içerisinde olmasınlar. Öğrencilerimizin, gençlerimizin bizatihi kendileri bizim için çok değerlidir. Başarılı olsalar da başarısız olsalar da onları seviyoruz.

Ama tekrar bir şeyin altını çizmek istiyorum. Bu sınavda birisi birinci olacak, birisi birbuçuk milyonuncu olacak. Bu bir eleme, sıralama sınavıdır. Kaybedenler çok başarısız şeklinde bir anlam çıkarılması da yanlış olur. Bütün gençlerimize tekrar başarılar diliyorum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber