Akar TSK'dan ihraç edilen personel sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 15 bin 153 personelin ihraç edildiğini açıkladı. Akar personel sayısındaki azalmaya karşın hava ve deniz kuvvetlerindeki faaliyet sayısının 15 Temmuz öncesinden daha fazla olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2018 18:27, Son Güncelleme : 27 Ekim 2018 18:54
Akar TSK'dan ihraç edilen personel sayısını açıkladı

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını temizlemek için her türlü imkandan yararlanarak çalışmalar yürüttüklerini anlatan Akar, "Bu çerçevede şu ana kadar 150'si general ve amiral olmak üzere 15 bin 153 personel ihraç edildi." diye konuştu.

Bu işin bittiğini söylemediklerini ifade eden Akar, son derece hassas ve dikkatli bir şekilde bütün yetkililerin çalışmaları yakından takip ettiğini, ilgili istihbarat kurumlarının, yargıyla yakın teması sürdürdüklerini anlattı.

Azalmış da olsa yeni bilgiler, yeni belgeler çıktıkça ihraçların devam ettiğini dile getiren Akar, "Bunun son bulması için, nereye kadar uzanırsa uzansın, gitmeye kararlıyız, azimliyiz. Sürdüreceğiz bu çalışmaları. Bunlar azaldıkça Türk Silahlı Kuvvetleri zayıflamıyor, bilakis güçleniyor. Birlik, beraberlik, arkadaşlık, dostluk, silah arkadaşlığı, dayanışma arttıkça Silahlı Kuvvetlerin de gücü artıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber