Küçük tanıktan şok ifade: Katil başkan, ayağını gördüm!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 10 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Rıdvan Kopal'ı çiftlikteki pencere camını kırdığı için öldürdüğü iddia edilen 52 yaşındaki Sarcan Şimşir'e yardımcı olduğu öne sürülen, hakkındaki çeşitli suçlardan açılan davalar nedeniyle AKP'den ihraç edilen Havutlu Belde Belediye Başkanı yaşındaki Mesut Ekici tahliye oldu. Öldürülen Rıdvan Kopal'ın 6 yaşındaki kardeşi Hüseyin, mahkemede ağabeyine ateş eden kişi olarak Başkan Ekici'yi gösterdi, sorular üzerine de sadece ayağını gördüğünü belirtti.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yukarıçiçekli Köyü'nde oturan Bedii Topuz İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencisi Rıdvan Kopal, 8 Şubat'ta Havutlu Belediye Başkanı Mesut Ekici'ye ait çiftlikten açılan ateş sonucu göğsüne isabet eden kurşunla öldürüldü. Katil zanlısı olarak yakalanan Sarcan Şimşir ile onu sakladığı ve delilleri yok ettiği gerekçesiyle AKP'den daha önce ihraç edilen Başkan Ekici tutuklandı. Adana 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen Ekici, ?Olay sırasında hasta ziyaretindeydim. Duyar duymaz gittiğimde bana çocukların eve taş atıp cam kırdıklarını, bu sırada evde alem yapıldığını, evden ateş edilerek çocuğun öldürüldüğünü söylediler. Olayla yakından uzaktan bir alakam yoktur. Ben kimseyi saklamadım, suçlamayı kabul etmiyorum'' dedi.

Hakkında ?Ömür boyu hapis cezası' istenen Şimşir de, suçlamayı kabul etmedi. Olayı komşulardan duyduğunu, ertesi gün de suçlandığını söyledi.

Çocukları öldürülen 48 yaşındaki Fedayi ile 40 yaşındaki Songül Kopal, sanıklardan şikayetçi oldu. Anne Songül Kopal, ?Ben olay yerine gittiğimde Mesut'un evinin önünde gri renkli bir otomobil duruyordu. Oğlumun acısından otomobilin içindekilerine ve ayrıntılarına bakmadım'' dedi.

BAŞKAN'I GÖSTERDİ

Ağabeyinin öldürüldüğünü gördüğü iddiasıyla tanık olarak dinlenen 6 yaşındaki Hasan Hüseyin Kopal, çiftlik evinin kırık camından iki kez ateş edildiğini söyleyip, ?Ateş eden kişi' olarak Belediye Başkanı Ekici'yi gösterdi. Küçük tanık, Ekici'yi nerede gördüğünün sorulması üzerine, pencere camından ayağını gördüğünü belirtti. Ateş edilme nedeni ve arabanın nerede olduğu şeklindeki sorulara cevap veremeyen küçük tanık, ateş edilme olayının tekrar sorulması üzerine, ?Bayram, Rıdvan ve Hamza evin camına taş atmışlardı. Evin içinden seslenen olmadı. Ancak, ben pencereden uzanan bir silah gördüm. Arabaya binen kimse görmedim. Ağabeyim vurulduğunda kanalın bizim evden taraftaki olan kısmındaydı. Vurulduktan sonra yuvarlanarak kanala düştü'' dedi.

OTOMOBİLİ KULLANANI TEŞHİS ETTİ

17 yaşındaki abla Ebru Kopal ise, olay yerinden kaçan otomobili kullanan kişinin Sarcan Şimşir olduğunu iddia edip, ?Kardeşimin vurulduğunu öğrenince olay yerine koştum. Evin önünden gri renkte otomobil hareket etti. Ben kızıp ?Niye yardım etmiyorsunuz?' diye bağırdım. Otomobili bir erkek kullanıyordu. Önde bir bayan oturuyordu. Arkada da iki erkek çocuk bulunmaktaydı. Otomobili kullanan kişiyi önce fotoğraftan sonra yüz yüze gösterildiğinde tanıdım. Benim gördüğüm kişi şu anda duruşma salonunda bulunan Sarcan'dır'' diye ifade verdi.

12 yaşındaki tanık Bayram Özdemir de arkadaşı Kopal'ın öldürülmesini görmediğini belirterek, ?Birlikte oyun oynuyorduk. Ben hayvanlarımız kaçınca peşlerinden gittim. Kardeşim Hamza da, hayvanların peşinden gitti. 3 dakika sonra 2 kez silah sesi duydum. Hasan Hüseyin beni çağırıp ağabeyinin vurulduğunu söyledi. Olay yerine gittiğimde Rıdvan vurulmuş kanalın dibindeydi. Evin önünde siyah renkte Megan marka bir otomobil duruyordu. Ardından gri bir otomobil geldi. Kısa süre sonra ikisi de gitti'' dedi.

Mahkeme heyeti, Belediye Başkanı Ekici'yi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye ederken, duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber