Cenazede slogan atan 8 kişiye suç duyurusu

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit cenazelerinde, hükümeti protesto edenler belirleniyor. Ankara'daki şehit cenazesinde bakanlar ve hükümet aleyhine slogan atan 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara Emniyeti, önceki gün defnedilen Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun cenazesinde, hükümeti protesto edenleri kamera kayıtlarından belirledi.

Ankara Emniyeti, hükümet aleyhine slogan atan 8 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Protestolarla ilgili inceleme başlatıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada şehit cenazelerindeki protestolarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlattığını bildirmiş ve "Katil iktidar diye bağıranlara bunun bir faturası olacaktır" demişti.

Erdoğan, ''Bu ülkeyi tüm fedakarlığıyla gece gündüz demeden yönetmeye çalışan bir iktidara, kimsenin kalkıp da 'katil' deme hakkı olamaz. Ve bu basite de indirgenemez'' diye konuşmuştu.

Hükümete sert protestolar

Terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen için 11 Haziran'da yapılan cenaze törenleri düzenlenmiş, Ankara ve Manisa'daki törene katılan hükümet üyeleri sert sloganlarla protesto edilmişti.

Ancak en sert protestoya Manisa'daki cenaze törenine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç maruz kalmıştı.

Cenazeye katılanlar, "Arınç dışarı", "Hainler dışarı", "Askere uzanan eller kırılsın", "Yan gelip yatmadı, vatanını satmadı", "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz", "Hükümet istifa", "Apo'yu asın", "AKP, PKK omuz omuza" sloganları atmıştı.

Arınç ise protestolara Manisa Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında yanıt vermiş ve ?Cenazede söylenenleri, söyleyenlere misliyle iade ediyorum'' demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber