Öğrencilerin zehirlediği iddia edilen öğretmen yetkililerle görüştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- ÖĞRENCİLERİN ZEHİRLEDİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN, YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

- MALTEPE'DE ÖĞRENCİLER TARAFINDAN ZEHİRLENDİĞİ İDDİA EDİLEN EDEBİYAT ÖĞRETMENİ DİDEM BAŞTÜRK, İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

KADİR TÜMER

İSTANBUL (İHA) - Maltepe Esenkent Ertuğrulgazi Lisesi'nde öğrencilerin zehirlediği iddia edilen edebiyat öğretmeni Didem Baştürk, meslektaşlarıyla birlikte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi. Baştürk'ün zehirlenmesi ve okulun çeşitli sorunlarına ilişkin yetkililerle görüştüğü öğrenildi.

Maltepe Esenkent Ertuğrulgazi Lisesi edebiyat öğretmeni Didem Baştürk, öğretmenler odasındaki sebilden su içtikten sonra rahatsızlanarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Zehirlendiği ve ses tellerinde kanama olduğu belirlenen Didem Baştürk'ün öğretmenler odasındaki su içtiği sebilin yanında kireç çözücü poşeti bulunmuştu. Olay üzerine bazı öğrenciler gözaltına alınırken, Didem Baştürk meslektaşlarıyla birlikte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi. Okulun

sorunlarına ve zehirlenmesine ilişkin yetkililerle görüşen Baştürk ve meslektaşları, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ayrıldı.



İstanbul Maltepe Esenkent Ertuğrulgazi Lisesi'nde, damacanadaki sudan içen edebiyat öğretmeni Didem Baştürk (34), midesinin bulanması üzerine hastaneye kaldırıldı. Bidonun yanında PARÇOZ (kireç çözücü) maddesine ait bir poşet bulundu. Bidondan ve öğretmenin içtiği su bardağından numune alan polis, incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Hastanede tedavisi yapıldıktan sonra ifadesi alınan öğretmen, kimse ile bir sorun yaşamadığını söyledi. Okulda yapılan soruşturma sonucunda, öğretmenler odasına en son girip çıkan öğrencilerin İ.B. ve arkadaşı M.E. olduğu tespit edildi. İfadelerin ardından adliyeye çıkartılan öğrenciler,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber