Şehit öğretmenin adı okula verildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Ortadirek Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu'nda, 3.5 yıl önce sobayı tutuşturmak isterken yanan öğrencisi ve öğretmen arkadaşını kurtarmak için alevlerin arasına dalarak ağır yaralanan, hastanede kurtarılamayan öğretmen Aysun Kayalar'ın adı Akhisar 75'nci Yıl İlköğretim Okulu'na verildi.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle, okulun tabelası değiştirilecek.

Acı olay, 26 Aralık 2003 tarihinde, 159 öğrencinin okuduğu, 3 öğretmenin görev yaptığı Doğubayazıt İlçesi'nin Ortadirek Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Her sabah öğrencilerine sıcak ortam hazırlamak için erkenden köye giden ve sobayı yakan öğretmenlere, o gün ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Okan Kömürcü de yardım etmek istedi. Tineri sobaya döken Kömürcü, birden alevler arasında kaldı. Öğretmen 24 yaşındaki Burçin Uysal, alevleri söndürmek için öğrencisinin üzerine kapandı. Ancak alevler, onu da sardı. Bunun üzerine diğer öğretmen 23 yaşındaki Aysun Karalar da onları kurtarmak için alevlerin arasına daldı. Öğretmen Elif Tezcan da diğer sınıfta bulunan pencerenin camını kırarak öğrencileri okuldan tahliye etti.

Alevlerin arasında ağır yaralı olarak kurtarılan öğretmenler Burçin Uysal ve Aysun Karalar ile öğrencileri Okan Kömürcü, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavilerinin ardından da Van 100'ncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiler. Yanıkları ciddi olduğu için 2'nci Ordu Komutanlığı helikopteri ile Diyarbakır'a sevk edilecekleri sırada öğrenci Okan Kömürcü, yaşamını kaybetti. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedaviye alınan öğretmenlerden Burçin Uysal ve Aysun Karalar, da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ADI OKULDA YAŞAYACAK

30 Aralık 2003 tarihinde Akhisar'da düzenlenen cenaze töreniyle Aysun Karalar toprağa verildi. Aynı gün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da katıldığı bir törenle Ağrı'da 60'ncı Yıl İlköğretim Okulu'na Burçin Uysal'ın adı verildi. Bu törende Aysun Karalar'ın adının da Manisa'da bir okula verileceğini Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik açıkladı. Ancak aradan geçen 3.5 yılda görevi şehidi öğretmenin ailesi bu haberi umutlu bekledi. Baba Abdullah Karalar defalarda girişimde bulundu, bu durum gazetelere haber oldu. Beklenen karar nihayet geçtiğimiz günlerde Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştı. Şehit öğretmen Aysun Karalar'ın ismi de Akhisar'daki 75'nci Yıl İlköğretim Okulu'na verildi. Ancak törenle tabela değişiminin öğrenim yılının başında yapılacağı öğrenildi.

?BU KADAR BEKLENMEMELİYDİ'

3.5 yıl sonra kızının adının bir okula verilmesinin burukluğunu yaşayan Emekli Öğretmen Abdullah Karalar, ?Kızımın aramızdan ayrılışından sonraki yazışmaları, Ankara ve Doğubayazıt'a kaç kez gittiğimi tekrarlamak istemiyorum. Yetkili kurum ve kişilerin yaptıkları girişimleri biliyorum. Ama bu kadar uzayıp, 3.5 yıl beklenmesine de bir türlü anlama veremiyorum. Kızımın adının, çok sevdiği öğretmenlik mesleğinin vazgeçilmez unsuru olan bir okula verilmesinde emeği geçenlere yine de teşekkür ediyorum? diyerek, sitemde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber