Patlayıcılar emekli astsubaya ait çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de bir evde ele geçirilen patlayıcı maddelerin emekli bir astsubaya ait olduğu ortaya çıktı.

Ümraniye Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir eve ilişkin gelen ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele Şube ekipleri ile Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, söz konusu eve baskın düzenledi. Polis ekipleri, etrafında bulunan sarmaşıklar nedeni ile gizlenmiş bir halde duran tek katlı eve, binanın yan tarafında bulunan bir dükkanın kenarına koydukları merdiven vasıtasıyla, çatısına çıkarak girebildi. Odalarda yapılan aramalarda 27 adet el bombası, çok sayıda TNT kalıbı ve fünyeler ele geçirildi.

Operasyonda ev sahibi ve otogaz istasyonu işletmecisi olduğu öğrenilen M.D. (34) ile yeğeni A.Y. gözaltına alındı.

M.D.'nin ifadesi sonucunda bombaların ve malzemelerin özel harp dairesinden malulen emekli astsubay O.Y.'a ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine O.Y.'nin evine baskın düzenlendi. Evde yapılan aramalarda bazı silahlar ele geçirilirken O.Y. gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne getirildi. Emekli astsubayın ifadesinde "Bomba malzemelerini Hastal Askeri Kışlası'nın çöplüğünden topladım" dediği öğrenildi.

Bombaların, Cumhuriyet Gazetesi saldırısında kullanılan bombalarla aynı olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber