Adana'daki FETÖ davasında karar

Eski öğretmen 2'si tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada, 14 sanık 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı, 6 sanığın ise dosyasının ayrılmasına karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2018 16:45, Son Güncelleme : 30 Ekim 2018 16:31
Adana'daki FETÖ davasında karar

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada yargılanan eski öğretmen 2'si tutuklu 20 sanıktan 14'üne 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar gelirken tutuklu sanıklar Levent B. ve Abdullah S. ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Savunma yapan sanık Abdullah S, terör örgütü üyesi olmadığını ve ByLock yüklemediğini savunarak tahliyesine ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise bir önceki celsede açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek 14 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan cezalandırılması, 6 sanık hakkında ise "delillerin henüz toplanmamış oluşu" nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıklar Levent B. ve Abdullah S'yi 8'er yıl 9'ar ay, 8 tutuksuz sanık 6'şar yıl 3'er ay, 3 tutuksuz sanığı 7'şer yıl 6'şar ay, bir tutuksuz sanığı ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme ayrıca 6 sanığın dosyasının ayrılmasına, tutuklu sanıkların da hükümle beraber mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber