YÖK'e saldırıya 'Müebbet' istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK'e saldırı olayını kamu düzenini bozmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) silahlı saldırı girişiminde bulunan Nurullah İlgün ile beraberindeki Bülent Askeroğlu'nun, ''cebir ve şiddet uygulayarak devletin iç güvenliğini, kamu düzenini bozmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Başsavcılık, İlgün'ün ''silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'' suçundan cezalandırılmasını da talep ederken, diğer 4 sanığın ise ''silahlı örgüte üye olmak'' suçundan cezalandırılmaları istendi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameye kabul etti. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Davanın iddianamesinde, terör ve terör örgütünün tanımına yer verilerek, terörizmin, ''önceden belirlenmiş amaçlarına ulaşmak için şiddete başvuran, örgütlenmiş grup ya da grupların kamu otoritesini veya toplum yapısını yıkmak ve bozmak için girişilen korku ve yılgınlık saçan şiddet hareketleri'' olduğu kaydedildi.

İddianamede, sanık Nurullah İlgün hakkında ''silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''devletin iç güvenliğini ve kamu düzeninin bozmak amacıyla Anayasa'yı ihlal'', ''3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet'', ''adam öldürmeye teşebbüs'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından cezalandırılması istendi. Sanık Bülent Askeroğlu'nun ise ''silahlı örgüt üyesi olmak'', ''devletin iç güvenliğini ve kamu düzeninin bozmak amacıyla Anayasa'yı ihlal'', ''3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet'', ''adam öldürmeye teşebbüs'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından cezalandırılması istendi.

İddianamede sanık Muhammet Akman'ın ise ''silahlı örgüt üyesi olmak'', ''3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından, diğer sanıklar Selami İgrek, Mehmet Akyürek ve Gülşen Kübranur Karaduman'ın da ''silahlı örgüt üyesi olmak'' ve ''3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet'' suçlarından hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber