İhaleye fesata 9 gözaltı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'ün Ovacık ilçesinde Orman İşletmesi'nin bazı ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, orman emvali istifleme ve bazı kesim işleriyle ilgili ihaleleri kazandığı bildirilen Şamlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkilileri ile muhtar, bir orman muhafaza memuru ve bir orman deposu memurunu takibe aldı.

Memurlar V.K. ile Ş.D.'nin kooperatif ve kaçak kazı işlerinde resmi aracı kullandıkları, ihalelere fesat karıştırdıkları ve eğlence yerlerinde bol miktarda para harcadıklarını tespit eden jandarma ekipleri, bu kişilerin bazı telefon görüşmelerini de dinlemeye alarak araştırmasını genişletti. Kooperatifin son 6 ayda kazandığı ihalelere yönelik incelemelerde de bulunan güvenlik güçlerinin, bazı usulsüzlükleri tespit etmesi üzerine operasyon başlatıldı.

Karabük İl Jandarma ve Ovacık İlçe Jandarma ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları operasyonda M.D. (47), Ş.D. (49), M.K. ( 47), Y.K. (43) A.Ö. (56), M.Ç. (24), O.K. ( 35), V.K. (33) ve H.Y. (45) adlı şahıslar gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin rüşvet, devlet aracını usulsüz

kullanmak ve kaçak kazı gibi suçları işlediği de iddia edilirken, Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili soruşturmasını sürdürdüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber