Bir kariyer uzman yardımcılığı daha, KPSS yönetmeliği kapsamı dışına alındı

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte değişiklik yapılarak, İletişim uzman yardımcısı kadrolarına yapılacak atama işlemleri de, KPSS yönetmeliği kapsamı dışına alındı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ekim 2018 08:17, Son Güncelleme : 31 Ekim 2018 08:18
Bir kariyer uzman yardımcılığı daha, KPSS yönetmeliği kapsamı dışına alındı

31 ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklik ile İletişim Uzman yardımcısı kadrosuna yapılacak atamalar, yönetmelik kapsamına dışına çıkarılmıştı. Bu unvanla birlikte toplam 11 unvan daha yönetmelik kapsamı dışına çıkarılmıştı.

Mariyer meslek olup da, yönetmelik kapsamı dışında olan kadrolar şu şekildedir:

- Adalet Bakanlığı müfettişliği,

- Milli Savunma Bakanlığı müfettişliği

- Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı müfettişliği

- İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişliği

- Dışişleri Bakanlığı müfettişliği

- Jandarma Genel Komutanlığı müfettişliği

- Askeri Adalet Teftiş Kurulu müfettişliği

- Kaymakam adaylığı

- Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları,

- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları

- İletişim Uzman yardımcıları

İŞTE YÖNETMELİKTE YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Karar Sayısı: 266
Ekli "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri gereğince karar verilmiştir.
30 Ekim 2018
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

KAMU GÖREVLERİNE İLK DEFA ATANACAKLAR İÇİN YAPILACAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları" ibaresinden sonra gelmek üzere ", "İletişim uzman yardımcıları" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Değişiklik yapılan madde:

Madde 3 - Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasında sayılanlar ile Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber