Cami protestocularından biri Türkiye Diyanet Vakıf-Sen'in Genel sekreteri

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümeti protesto eden kişiler kamera görüntülerinden tespit edilip ifadeleri alındı

Başbakan Erdoğan'ın şehit cenazesinde slogan atan kişilerle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlattığını açıklamasından önce slogan atarak hükümeti protesto eden kişilerin kamera görüntülerinden tespit edilip ifadelerine başvurulduğu ortaya çıktı. Cumartesi günü Ankara Kocatepe Camii'nde Jandarma Er Kadir Yalçın için yapılan cenaze töreninde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e yönelik slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan Türkiye Diyanet Vakıf-Sen'in Genel sekreteri Hazım Zeki Sergi, uygulamayı eleştirerek, ?Şehitlere sahip çıkmak suç mu? Başbakan cami avlusunda cenazelere saygı gösterilmesini istiyor. Kendisi alkışlanınca suç değil, yuhlanınca suç. Böyle çifte standart olmaz? dedi. Sergi'nin ardından önceki gün de 7 kişi gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Ancak, 8 protestocunun herhangi bir suçtan aranmadığı ve sabıkalarının olmadığını belirledi.

VATAN'a konuşan Zeki Sergi, cumartesi günü şehit cenazesine katıldığını ve tepkisini dile getirdiğini kabul etti. Pazartesi günü öğle namazını kılmak üzere yine Kocatepe Camii'ne gittiği sırada burada şehit Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun cenazesi öncesi gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldüğünü anlatan Sergi, ?Polis yetkilileri, cumartesi günkü şehit cenazesi nedeniyle ifademe başvuracaklarını söylediler. Ben namaz kılıp gitmek istediğimi söyledim ama kabul etmediler. Devlet büyüklerine hakaret etmemin mümkün olmadığını, bir vatandaş olarak tepkimi dile getirdiğimi söyledim? dedi.

Şehide sahip çıkmak suç mu

Gül'e hakaret etmediğini kaydeden Sergi, şunları anlattı: ?Cami avlusunun dışında törene gelen paşalarımıza 'Paşam yetti artık. Bunun kökünü kazıyın' diyordum. Bu sırada Gül çıktı ve diğer vatandaşlar gibi, 'Yetti artık, vatan evlatları genç yaşında gidiyor. Yuh olsun' dedim. İki yaşındaki çocuğu televizyonda babasız görünce dayanamıyorum. Ben bakanlara hakaret etmedim ki, neden üstlerine alındıklarını bilemiyorum. Ben şehide saygı göstermeyeceğim de kime göstereceğim? Başbakan camide bu tür olayların yaşanmasının dinde yeri olmadığını söylüyor. Doğrudur, dinde yeri yoktur. Ama vatandaş zaten cami avlusu dışında tepkisini dile getiriyor. Bir de, Başbakan alkışlanınca suç değil, yuhlanınca suç. Böyle çifte standart olmaz. 50 kere gözaltına alsalar yine yaparım. Başbakan vatandaşa çıkıp, 'terbiyesiz' diyor, eleştiriye dayanamıyor.?

Haber: Ömür ÜNVER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber