İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cami provokatörleri şehir şehir gezmiş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara ve Manisa'daki şehit cenazelerinde hükümet üyelerine saldıran, siyasi sloganlar atan kişiler ve bunların bağlı olduğu grup ve kurumlar belirlendi. İşte partileri ve dernekleri:

Ankara ve Manisa'daki şehit cenazelerinde yaşanan ve herkesin tepkisini çeken provokatörlerin kimlikleri tespit edildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, cenaze törenlerinin yapıldığı alanlarda bulunan güvenlik kameraları ve MOBESE'lerden elde edilen görüntülerden törenleri karıştırmak isteyenler tek tek belirlendi. Ankara'daki şehit cenazelerinde hükümet üyelerini yuhalayan ve vatandaşları hükümete karşı kışkırtmaya çalışanların Türkiye Kamu-Sen üyesi oldukları tespit edilirken, Manisa'da TBMM Başkanı Bülent Arınç'a yönelik hakarette bulunanların ise İzmir'den gelmiş bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyeleri oldukları belirlendi.

Tahrikçilerin İzmir'den Manisa'ye şehit cenazesine katılarak ailelerin ve Türk milletinin acılarını paylaşmak ye-rine, eylem yapmak üzere şehit cenazesini seçtikleri tespit edildi.

Şehit Piyade Yarbay Melih Gülova'nın 11 Haziran'da Manisa'daki cenaze töreninde Bülent Arınç'a hakarette bulunanların KESK İzmir Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği, İzmir Ülkü Ocakları, CHP İzmir Gençlik Kolları üyeleri oldukları üç ayrı kamerayla tespit edildi. Protestocular arasında bazı kamu görevlilerinin de olduğu kaydedildi. Manisa Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma, kimliği tespit edilen bu kişiler ve bağlı oldukları kurumlar üzerinde derinleştiriliyor.

HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAKLAR

?TBMM'nin manevi şahsiyetine ve Meclis Başkanı'na hakaret?ten söz konusu kişiler hakkında dava açılacağı belirtildi. Dava'nın TCK'nın 301. maddesine göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılacağı belirtildi. Ayrıca bu kişilerin bağlı oldukları kurumlarla ilgili olarak da idari soruşturma yapılması için bu kurumlara yazı yazılacak.

Öte yandan Ankara'daki şehit cenazelerinde de başta Dışişleri Bakanı olmak üzere hükümet üyelerine yönelik yapılan hakaretlerle ilgili inceleme de sürüyor. Ankara'daki protesto-cuların ise Türkiye Kamu-Sen üyesi devlet memurları oldukları tespit edildi.

Başbakanlıkta eylem yaptılar

Kamu-Sen'li yöneticiler iki yıl önce de Profosör İbrahim Kaboğlu başkanlığındaki Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun hazırladığı 'Azınlık Raporu'nu açıklayacağı toplantıyı basmıştı.

Kurulun hazırladığı bu raporu büyük bir provokasyon olarak değerlendirdiklerini söyleyen Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Kaboğlu'nun önünde duran rapor özetini zorla alarak yırtmış ve parçalarını da yere fırlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber