Danıştay'dan nakil olan personele 'kariyer' desteği

Haber Giriş : 14 Haziran 2007 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2'inci Dairesi, görevde yükselme yönetmeliklerinde, özelleştirme veya isteğe bağlı olarak kurum değiştiren personelin eski kurumlarında geçen hizmet sürelerinin de dikkate alınmasına karar verdi. Karara göre, kurum değiştiren personelin eski kurumlarında geçen hizmet sürelerinin, atandıkları kurumlardaki görevde yükselmelerde dikkate alınması gerekecek.

Bağımsız Büro Emekçileri Sendikası (BÇS) özelleştirme nedeniyle Emekli Sandığı'na atanan sendika üyelerinin eski kurumlarında geçen hizmet süreleri görevde yükselme için gerekli süreye dahil edilmemesi nedeniyle dava açtı. Danıştay, sendikanın talebini haklı bularak ilgili maddeyi iptal etti.

Bugüne kadar nakledilen on binlerce personeli ve bundan sonraki nakilleri yakından ilgilendiren kararı değerlendiren BÇS Genel Başkanı Ayhan Çivi, özelleştirme nedeniyle kurum değiştirmek zorunda kalan personele atandıkları kurumlarda ?sığınmacı muamelesi? yapıldığını söyledi. Çivi, ?Nakledilen personel sanki aday memurmuş gibi davranılmakta, kamuda geçen hizmet süreleri dikkate alınmayarak, görevde yükselme sınavlarına alınmayarak, görevde yükselme hakları ellerinden alınmaktaydı. Bu karar üzerine, pek çok kurum görevde yükselme yönetmeliklerini değiştirmek zorunda kalacak? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber