İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Zorunlu hizmete ek puan konusu yargıya taşındı

17.04.2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile zorunlu hizmete tabi kurumlarda çalışan öğretmenlere verilen ek puanla ilgili konuyu Eğitim-İş sendikası yargıya taşıdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2018 15:04, Son Güncelleme : 02 Kasım 2018 15:32
Zorunlu hizmete ek puan konusu yargıya taşındı

Eğitim İş, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile zorunlu hizmete tabi kurumlarda çalışan öğretmenlere verilen ek puanla ilgili olarak yargı yoluna başvurdu.

İşte Eğitim İş Sendikasından yapılan açıklama:

Bilindiği üzere zorunlu hizmet, atanan öğretmenin yerine getirmesi gereken ve zorunluluk arz eden bir durumdur.

Zorunlu hizmet kapsamındaki kurumların teşvik edilmesi gerekirken MEB'in düzenlemesi zorunlu hizmeti teşvik eder niteliktedir. Bu da amaçtan uzaktır.

Zorunlu hizmete tabi kurumlar yani çalışma koşulları daha zor olan kurumların teşviki sadece ve sadece zorunlu hizmete tabi öğretmenlerin teşviki ile değil tüm öğretmenlerin teşviki ile mümkündür.

MEB düzenlemesi madde 40;

(6) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere zorunlu hizmet alanlarına atanıp zorunlu hizmet alanlarında fiilen görev yapmakta olan öğretmenlerden bu Yönetmelikte zorunlu hizmet alanları için öngörülen azami çalışma sürelerinin üzerinde görev yapanların hizmet puanları, görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak azami çalışma sürelerinin üzerinde geçen ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için %100 artırılarak belirlenir.

şeklinde olup bu maddeye göre;

sadece zorunlu hizmeti tamamlamak üzere bu kurumlara atananlardan, bu kurumlarda zorunlu hizmeti tamamlayanlara zorunlu hizmet sonrasında ek puan verilmektedir.

Yani ek puan alınabilmesi için;

1-Zorunlu hizmete tabi öğretmen olmalı,.

2-Zorunlu hizmeti yapmak üzere zorunlu hizmete tabi kurumlara atanmalı,

3-Zorunlu hizmet süresini bu kurumda tamamlamalıdır.

Öğretmen, bu şartlar sağlanırsa zorunlu hizmet tamamlandıktan sonraki süreler için ek puan almaya başlar. ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için %100 artırılarak.

Bu düzenlemeye göre;

-Aynı kurumda yıllardır çalışmakta olanlar,

-Sonradan bu kuruma gelenler(zorunlu hizmeti tamamlamış olanlar)

-Bu kurumda çalışmakta oldukları halde hatta zorunlu hizmet için bu kuruma geldikleri halde 2010 yılında zorunlu hizmetten muaf olanlar

ek puandan yararlanamamaktadırlar.

Bu da aynı kurumda aynı şartlarda çalışan öğretmenler arasında eşitsizliğe yol açmaktadır.

Buradan hareketle bu haksızlığın giderilmesi için;yargıya başvurduk.

Bu başvuruda amaç zorunlu hizmete tabi kurumlara verilen ek puanın iptal edilmesi değil aynı kurumda (zorunlu hizmete tabi kurumda) çalışan öğretmenler arasındaki adaletsizliğin giderilmesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber