Emekliliğin bedelini ağır ödedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı'nda 62 yaşındaki İdris Çapa, yanlışlıkla erken emekli olmanın bedelini ağır ödedi. Emekli olduktan bir yıl sonra SSK hata yapıldığının farkına varınca, ödediği 4 bin 22 YTL'ye karşılık faiziyle birlikte 15 bin YTL talep etti.

Adapazarı Erenler Sanayi Sitesi'nde yedek parça satışı yapan İdris Çapa, 1971 yılında Bağ-Kurlu olarak sosyal güvenlikten yararlandığını belirterek, "İsteğe bağlı prim ödüyordum. Son yıllarda primi SSK'dan yatırdım. 2000 yılının ikinci ayında SSK Adapazarı Şubesine gittim. Buradaki görevli süremin dolduğunu, emekli olabileceğimi söyledi. Ben de emekli oldum. Maaş bağlandı. Ancak 2001 yılında yani 13 ay sonra SSK benim Bağ-Kur'umun devam ettiği gerekçesiyle emekliliğimi iptal etti" dedi.

Ödenen 13 aylık maaş tutarı 4 bin 22 YTL'yi faiziyle birlikte istediklerini anlatan Çapa, şöyle konuştu: "Kabul etmedim. Dava açtım, 2 sene kadar dava sürdü. Davayı kaybettim. Bunun üzerine Bağ-Kur'u kapattım. İkinci kez emekli oldum. Ancak SSK benden ödediği maaş tutarını faiziyle birlikte geri istedi. 15 bin YTL tutan parayı ödeyemiyorum. İcra takibi başlatıldı. Bir memurun hatasını ben ödüyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber