Son dönemin en olumlu görüşmesi

Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı son telefon konuşmasını anlattı ve "İlk defa bu kadar samimi ve güzel bir görüşme oldu. Halk Bankası konusundag üzel gelişmeler olacak" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Kasım 2018 06:00, Son Güncelleme : 04 Kasım 2018 06:25
Son dönemin en olumlu görüşmesi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MKYK'nın ana gündemi seçim hazırlıkları oldu. İttifak tartışmalarına "MHP ile yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız" diyerek son noktayı koyan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın ise devam ettiğini belirterek, "MHP'nin hukukuna zarar verecek bir dil kullanmayacağız" uyarısında bulundu. Erdoğan, toplantıda Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkanlıkları için isim önerileri de istedi.

İSİM ÖNERİLERİ ALDI


MKYK üyelerinin çoğununun İstanbul'da TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın ismini yazdığı görüldü. Bazı MKYK üyeleri de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ismini gündeme getirdi. Ankara'da ise eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ismi ön plana çıktı.


Toplantı sırasında ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları kaldırdığı bilgisi geldi. Erdoğan bu bilgiyi paylaşıp ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesini MKYK üyelerine anlattı. Trump ile son dönemin en olumlu görüşmesini yaptıklarına dikkat çeken Erdoğan, "Karşılıklı yaptırımları konuştuk. Halk Bankası meselesini konuştuk. Önümüzdeki günlerde bu konuda yeni ve güzel gelişmeler olacak" dedi.


Başkan Erdoğan, dün konuk ettiği Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile düzenlediği basın toplantısında da Trump ile yaptığı Halk Bankası'na ilişkin görüşmeye değindi.
Erdoğan şunları kaydetti: Sayın Trump 'Bu konularla ilgili bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim' dedi. Bizim Hazine ve Maliye bakanımızı da hemen ertesi gün aradılar. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Bu sürecin başlamış olması her türlü öneme haiz. Bir diğer taraftan İçişleri ve Adalet bakanlarımızla alakalı konuya gelince orada da eş zamanlı olarak bu yaptırımlar kaldırıldı. Şimdi aramızda böyle bir şey yok.

'MİLLETE HİZMET YOLUNDA 16 YIL'


Başkan Erdoğan, AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinin yıldönümü dolayısıyla Twitter hesabından mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, "Millete hizmet yolunda 16 yıl. Bizim yoldaşımız millettir. Milletimizle beraber yürüdüğümüz müddetçe bizi yolumuzdan ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter hesabında "Rabbim bu kutlu davaya, bu aziz millete daha nice hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin" paylaşımında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ


AK Parti başkan adaylarından alacağı ücretleri belirledi. Buna göre büyükşehir belediye başkan adayları 10 bin lira, nüfusu 100 binin üzerindeki il belediyelerinde 5 bin lira, nüfusu 100 binden az olanlarda 3 bin lira, nüfusu 50 binin üstünde olan ilçelerde 2 bin 500, nüfusu 50 binin altındakilerde bin 500, beldeler için bin lira ödeyecek. Kadın ve gençlerden yarısı, engellilerden dörtte biri alınacak.

ZÜBEYDE YALÇIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber