TOKİ'den miting savunması: Konutları yapmış veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, kurumun son dönemde düzenlediği anahtar teslim törenleri ile Başbakan'a propaganda imkanı sağlandığı eleştirilerine yanıt verdi.

TOKİ'nin Başbakan'a bağlı oldğunu hatırlatan Bayraktar, şunları söyledi: ''TOKİ Başbakan'a bağlı bir kuruluş. Bu proje de kendisinin projesi. Konutları yapmış veriyor. Beni de teknisyen olarak çağırıyor. Ben arkada duruyorum, bakanlar önde duruyor. Ben törende konuşmuyorum, anahtar da vermiyorum. Sadece yardımcı oluyoruz. Biz devletin memuruyuz. Başbakan kendi memurunu idare edemeyecek mi?... Başbakan kendine bağlı elemanları idare etmeyecek mi? Tören masrafları kesinlikle bizden çıkmıyor. Başbakan'a bağlı bir kuruluş olarak, projelerde Başbakanın konuşması gayet normal...''

TOKİ'nin Amasya, Erzurum, Sivas, Van ve son olarak da Burdur'da seçimlere kısa bir süre kala yaptığı anahtar teslim törenleri, AKP mitinglerine benzetilerek eleştirilmişti. Eleştiriler, mitinge dönüşen anahtar teslim törenlerinin maliyetinin, kamu kuruluşu olan TOKİ ile birlikte Valiliklerin üstlenmesi ve bu mitinglerde AKP'lilerin sahne alıp, propaganda yapmalarından kaynaklanıyor. AKP mitinglerine dönüşen bu toplu açılışlarda, Erdoğan ve bakanlar kürsüye çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber