Belediye Başkanının çelenk tepkisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözen, Zile ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde gönderdikleri çelengin tahrip edilmesine tepki gösterdi.

Tokat'ın Turhal ilçesi Belediye Başkanı Ali Gözen, şehit Jandarma Komando Onbaşı Ahmet Bilgiç için Zile ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde gönderdikleri çelengin tahrip edilmesine tepki göstererek, ''Bu olay Turhal halkına yapılmıştır'' dedi.

Gözen, bir çay bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, cenaze törenine gönderdikleri çelengin parçalanması olayı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Gözen, Türk Milleti olarak şehitlere verdikleri önemi, birlik ve beraberliği göstermek için şehit Bilgiç'in cenaze töreninde bulunduklarını ifade etti.

Şehit ailesinin ve Zilelerin yanında olmak için gittikleri bu törende meydana gelen olayın kendilerini üzdüğünü ifade eden Gözen, şunları kaydetti:

''Bu olay bizi derinden üzdü. Şimdi biz orada birlik beraberliği sağlamak için her şeyimizle vardık, her şeyimizle oradaydık. O an gördük ki orada kendini bilmez bir kişinin, o toplum içerisinde toplumu galeyana getirecek şekilde bir hareket yapması elbette bizleri üzmüştür. Bu olay şahsımdan çok Turhal halkını üzmüştür. Olayı şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu olay Turhal halkına yapılmıştır.''

Turhallıların bu olaydan çok etkilendiğini ifade eden Gözen, ''Bu nedenle açıklama yapma gereği hissettim. Bunun içinde elbette adli makamlara müracaatımızı yaptık. Zile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusu konusunda hukuk mutlaka gerekeni yapacaktır'' dedi.

Gözen, Turhal'ın milletine, vatanına, ordusuna bağlı yurdunu seven çok değerli insanlar topluluğundan oluştuğunu belirterek, ''O hareketi yapan kendine yakışmayan, Zilelilere hiç yakışmayan çok çirkin hareket sergileşmiştir. Şunu da söyleyeyim Zile belediye başkanımız Murat Ayvalıoğlu aradı ve üzüntülerini bildirdi. Elbette herkesin yapması gereken oydu'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber