Danıştay kararı Türk Telekom'a ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros, tarifelerle ilgili Danıştay 13. Dairesinin verdiği kararın kendilerine ulaştığını belirterek, "Şu anda çalışmalarımız Telekomünikasyon Kurumu ile müşterek devam ediyor" dedi.

Toros, Türk Telekom'un yeni başlattığı "Evlilik Kampanyası"nın tanıtım toplantısında gazetecilerin, Danıştay 13. Dairesi'nin Türk Telekom'un 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren tarifelerinin onaylanmasına ilişkin Telekomünikasyon Kurumu kararı hakkında vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının kendilerine ulaşıp ulaşmadığına ilişkin sorularını yanıtladı.

"Karar ulaştı. Telekomünikasyon Kurumu ile birlikte müdahil olarak bize de tebligat geldi" diyen Toros, Danıştay'ın kararına her zaman saygılı olduklarını, şu anda çalışmaların Telekomünikasyon Kurumu ile müşterek olarak devam ettiğini söyledi.

Toros, "Gerekçeli karar uzunca bir karar. Detayları var. Tek tek okuyup yorumluyoruz. Açıkçası her bir cümlesini irdeliyoruz" diye konuştu.

Kararın müşteriye yansımasının nasıl olacağına ilişkin bir soru üzerine de Toros, bununla ilgili çalıştıklarını ifade ederek, "Önümüzde çok fazla da süre yok. Telekomünikasyon Kurumu ile birlikte süreci iyi yönetmeye çalışıyoruz" dedi.

ŞEHİR İÇİ GÖRÜŞMELERİN REKABETE AÇILMASI

Mehmet Toros, bir gazetecinin "Şehir içi görüşmelerin rekabete açılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de, şunları kaydetti:

"Tabii olacak. Telekomünikasyon Kurumu da onunla ilgili çalışma yapıyor. Mutlaka olacak. Zaten bütün dünyada, Avrupa'da bütün ülkelerde lisanslama verilmiş ve bu lisanslamalarla birlikte piyasada yeni oyuncular da olacak veya mevcut oyuncular da bundan yararlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber