Seyyar satıcılar belediyeyi bastı, zabıta memurlarını tehdit etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'da bu sabah saatlerinde seyyar satıcı olduğu öğrenilen 2 kişi, tezgâhlarının yerinden kaldırıldığını iddia ederek önce zabıta bürosuna, ardından belediye binasına giderek güvenlik görevlilerini ve zabıta memurlarını tehdit etti ve hakaret yağdırdı. Belediyede güvenlik görevlileriyle kavgaya tutuşan 2 seyyar satıcı hastanelik oldu.

Aydın Belediyesi zabıta memurları, Sevgi Yolu üzerinde kar helvası satan Aziz Yıldırım ve Mustafa Kuvvet isimli kişilere ait seyyar tezgahlara el koydu. Bunun üzerine sabah saatlerinde şehir merkezindeki zabıta bürosuna giden şahıslar, tezgâhlarının geri verilmesi için zabıta memurlarına hakaret ve tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine olay yerine çağrılan polis ekipleri, şahısları gözaltına alarak daha sonra serbest bıraktı.

Bu defa belediyeye giden şahıslar, burada güvenlik görevlileriyle tartıştı. Başkanlık makamının bulunduğu ikinci kata kadar çıkan şahıslar, güvenlik görevlilerine ve belediyeye hakaret etti. Bu sırada güvenlik görevlileriyle seyyar satıcılar arasında kavga çıktı.

Kavga sırasında şahısları sakinleştiremeyen güvenlik güçleri, zor kullanmak zorunda kalarak coplarıyla müdahale etti. Bu sırada şahısların çeşitli yerlerinden yaralandığı bildirildi. Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan zanlılar, Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Ayakta tedavi edilen zanlılar, sorgulamaları yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay sırasında makamında Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Erdemir'le görüşmekte olduğunu kaydeden Aydın Belediye Başkan Vekili Ali Tuncal, yaya yolu üzerinde bulunan seyyar tezgâhları şehrin görünümü ve insanların refahı için kaldırdıklarını söyledi.

Şahısların haksız olmalarına rağmen haklı olmak için suç işlemekten geri kalmadığını ifade eden Başkan Vekili Tuncal, "Güvenlik görevlilerimiz şahısları sakinleştirmeye çalışmışsa da başarılı olamamış. Şahıslar, hakaretin ve tehdidin dozunu arttırarak görevlilerimizin sabırlarını zorlamış. Bu durumda görevlilerimiz zor kullanmak durumunda kalmış. Zabıta bürosuna ve belediyeye gelerek hukuka aykırı bir şekilde hak arayan bu insanlar, yanlış yaptıklarının farkında olmasına rağmen yanlışa devam ediyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber