Ankara'daki üniversite hastaneleri SSK'lıları yarından itibaren kabul edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite hastaneleri SSK'lıları da kabul edecek

Sağlıkta yeni bir dönemi başlatacak Sağlık Uygulama Tebliği'nin yürürlüğe girmesiyle, üniversite hastaneleri yarından itibaren SSK'lılar da dahil Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki tüm hastaları kabul etmeye başlayacak.

Ankara'daki üniversite hastanelerinin yöneticileri, Sosyal Güvenlik Kurumu ile gerekli sözleşmenin imzalandığını belirterek, GSS kapsamındaki tüm hastaların başvurularının yarından itibaren doğrudan alınacağını bildirdiler.

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, GSS kapsamındaki Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK mensuplarının Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) belirlediği çerçevede hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini bildirdi.

Vatandaşlar üniversite hastanelerinden en üst düzeyde sağlık hizmeti alırken, kendilerinin hizmet sunumunda zorlanacaklarını ifade eden Erdener, başlangıçta yoğun bir taleple karşılaşmalarının söz konusu olabileceğini söyledi.

GSS kapsamındaki hiçbir vatandaştan fark almayacaklarını kaydeden Erdener, "Bugüne kadar Emekli Sandığı mensupları ne şekilde hizmet aldıysa bundan sonra diğerleri de o şekilde hizmet alacak. Üniversite hastaneleri olarak hastalardan kanun ve yönetmeliklerin belirlediği hizmetler dışında fark almamız mümkün değil" diye konuştu.

Erdener, hastaların sadece öğretim üyelerine muayene olmak istemeleri halinde belirli bir ücret ödemeleri gerekeceğini bildirdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şare de SGK ile sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Yarından itibaren SSK'lılar da dahil tüm GSS kapsamındaki hastaları kabul edeceğiz. Ancak karşı taraftan provizyon alınması, yani hastanın sağlık hizmeti almaya hak kazandığının doğrulanması gerekiyor. Provizyon alabildiğimiz sürece hasta kabulde bir sorun yaşanmaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber