Sinop Belediye Başkanı Yılmazer, AKP'den istifa etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kenan TÜRKSEVEN/SİNOP, (DHA)

SİNOP Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, bugün yaptığı basın toplantısında partisi AKP'den istifa ettiğini açıkladı. Yılmazer'le birlikte belediye meclis üyeleri Sabri Demirkol ve Cevat Kesin de istifa etti.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, bugün Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Uzun yıllar siyasetle uğraşmış biri olarak, siyasi terbiyesi gereği partisinden istifa etmek zorunda kaldığını söyleyen Yılmazer, mevcut milletvekili Mustafa Öztürk'ün listeye alınmamasına tepki gösterdi. Yılmazer, şöyle devam etti:

?İl başkanı iken sorun üreten Abdurrahman Dodurgalı'yı birinci sıradan milletvekili adayı gösteren, 20 yıllık siyasi hayatımda ismini dahi hiç duymadığım bir kişiyi de partimizin ikinci sıradan aday gösterilmesi beni çok şaşırttı. Benim bu listeyle çalışmam mümkün olmadığından da çok sevdiğim partim ve genel başkanımdan özür dileyerek AKP'den istifa ediyorum.'' Yılmazer'le birlikte belediye meclis üyeleri Sabri Demirkol ve Cevat Kesin de istifa ettiklerini açıkladı. AKP, Sinop'tan Abdurrahman Dodurgalı, Kadir Tıngıroğlu, Uğur Giresun'u milletvekili adayı olarak göstermişti. Yılmazer, başka bir partiye geçip geçmeyeceği konusundaki sorulara ise ?Hayır geçmeyeceğim'' diye cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber