TRT: Henüz alınmış bir sınav kararı yok...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'den kadrolaşma iddialarına yazılı yanıt

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Hazine Müsteşarlığından, 245 kişilik meslek personeli kadrosu için izin alındığını, ancak henüz verilmiş bir sınav kararı bulunmadığını belirterek, "Seçim öncesi kadrolaşma çabası suçlamaları, mantığa aykırı bir iddiadır" dedi.

Güney, "TRT'de kadrolaşma amaçlı sınav yapılacağı"na yönelik çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TRT'nin görev alanı ve sorumluluklarındaki genişlemeye paralel olarak, kanal sayısı ve yayın kapasitesinde önemli artışlar yaşandığına işaret eden Güney, buna karşın 2000 yılında 8 bin 283 olan personel sayısının, emeklilik, istifa, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil, vefat gibi nedenlerle 31 Mart 2007 tarihi itibariyle 7 bin 104'e düştüğünü bildirdi.

Genç, dinamik kadrolarca desteklenmenin, tüm yayın kuruluşları için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Güney, yayına dönük personel ihtiyacı için en son 1998'de yazılı sınav yapıldığını anımsattı.

Güney, aradan geçen 9 yıl zarfında, bu ihtiyacın, yayının farklı birimlerinde önemli bir sorun haline dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Had safhaya ulaşan söz konusu sıkıntıların giderilmesi için bir süre önce Hazine Müsteşarlığına başvurulmuş ve müsteşarlıktan, finansman kararnamesi çerçevesinde 245 kişilik meslek personeli kadrosu için izin alınmıştır.

Kısa bir süre önce alınan izin paralelinde, sınavın hangi koşullarda yapılacağı konusuyla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Ancak koşulların belirlenmesi ve duyurunun yapılmasından atamaya kadar geçecek sürenin aylara yayılacak bir zamanı gerektirdiği de ortadadır. Yani seçim öncesi bir kadrolaşma çabası suçlamaları, mantığa aykırı bir iddiadır. " Güney, bu sınavın, meslek personeli alımına dönük olduğunu, kurum içi bir sınav olmadığını, gerekli şartlara sahip tüm Türk vatandaşlarını kapsayacağını ve adaylarda KPSS şartı aranacağını vurguladı.

Henüz alınmış bir sınav kararının olmadığını belirten Güney, "Ülkemizin kamu hizmeti yayıncı kurumu TRT'nin adının böylesine asılsız ve mantık dışı iddialarla gündeme getirilmesi, her şeyden önce kuruma ve kuruma emeği geçenlere haksızlıktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber