Aday olmayan milletvekilleri memnun ayrıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin yeni Genel Merkezi'nde görüşen aday gösterilmeyen milletvekilleri görüşmeden oldukça memnun ayrıldı. Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, böyle bir toplantının Türk siyasi tarihinde ilk defa AK Parti tarafından yapıldığını belirterek, "Bu da başbakanımızın gönül güzelliği" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halen milletvekili olan ancak 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde AK Parti tarafından aday gösterilmeyen milletvekilleri ile AK Parti'nin yeni Genel Merkezi'nde görüştü. 60 civarında milletvekilinin katıldığı görüşmede isteyen milletvekilleri söz aldı ve rahatsız oldukları noktaları dile getirdi. Toplantı çıkışında milletvekillerinin dile getirdiği ortak nokta ise bunun bir bayrak yarışı olduğu ve önümüzdeki seçimde adaymış gibi çalışacakları oldu.

İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, seçimi AK Parti'nin kazanması için çalışacaklarını belirterek, toplantıda tartışma olmadığını ve yanlış anlamaların dile getirildiğini söyledi. Yalçıntaş, "Kırgınlıklar dile getirildi samimi bir hava içinde. Buruğuz dediler" dedi.

Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve kendileri ya da başkalarının bir önemi olmadığını söyledi. "Tam anlamı ile ­müsterih değiliz" diyen Akgül, "Burukluk diyelim. Bunu hak etmediğimize inanıyoruz. 5 yıldır hizmet ediyoruz. Şahsi mesele yapmadan ülke menfaatleri için çalışmalıyız" dedi.

"Görüşmede kızan oldu mu Sayın Başbakana?" sorusu üzerine Ordu Milletvekili Cemal Uysal ise ilginç bir cevap verdi: "Sen kızar mısın patronuna. Başbakan ya!" ifadesini kullandı. Uysal, sahada çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Samsun Milletvekili Mehmet Kurt ise böyle bir toplantının Türk siyasi tarihinde ilk defa AK Parti tarafından yapıldığını belirterek, "Bu da Başbakanımızın gönül güzelliği" dedi.

Ankara Milletvekili Telat Karapınar ise görüşmede ufak tefek serzenişler olduğunu; Başbakan'ın da haklı olan taraflar olduğunu ve hata yapılabileceğini söylediğini ancak kasti olmadığını dile getirdiğini söyledi. Karapınar, "Biz de buna inandık" dedi.

İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu ise AK Parti'nin her konuda olduğu gibi bu konuda da bir ilki gerçekleştirdiğini ve­ bu konuda kendisini kutladığını söyledi. Kansu, "Ben aday gibi çalışacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber