İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Paşa'ya yazdığı e-mektuba bak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de bir evde ele geçirilen cephaneliğin arkasında Kuvvai Milliye Derneği'nin kurucularından eski Astsubay Oktay Yıldırım'ın çıkması, silah üzerine yeminle hatırlanan derneği tekrar gündeme taşıdı

Ümraniye'de polis operasyonu ile ele geçirilen patlayıcı maddelerin Kuvvai Milliye Derneği İstanbul Şubesi Sorumlusu ve kurucular kurulu üyesi Oktay Yıldırım'a ait olduğunun tespit edilmesinin ardından gözler bu derneğe çevrildi. 27 Aralık 2006 tarihinde kurulan derneğin genel merkezi Ankara'da. Kurucular kurulu şu isimlerden oluşuyor: Oktay Yıldırım, Nazan Kafesçi, Bekir Öztürk, Nusret Kebapçı Gamze Kuşçu, Aziz Ergen, Bülent Canyurt ve Murat Çiçek.

BÜYÜKANIT'A MEKTUP YAZMIŞ

Derneğin İstanbul Şube sorumlusu Özel Harpçi emekli Astsubay Oktay Yıldırım 30 Mayıs 2007 tarihinde kaleme aldığı, ?Irak yakına geldi, bakar körler görsün diye? başlıklı yazısında Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a sesleniyor ve son dönemde terör örgütünün eylemlerindeki artışın Türkiye'yi Kuzey Irak'a sokma planının bir parçası olduğu üzerinde duruyor. Derneğin internet sitesindeki bu yazı halen yayında. ?kuvvaimilliye.net' adresinden okunabiliyor.

Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk haberler üzerine yaptığı açıklamada, ?Oktay Yıldırım nezdinde; Kuvvai Milliye Derneği ve Türk Ordusu'na itibar infazı yapılmaktadır? dedi.

Paşa'ya yazdığı e-mektuba bak

Haydi paşam, haydi komutanım, yeter artık güdülüp yönetildiğimiz... Üzme bizi burnumuzun dibindeki kandilleri bırakıp Iraklarda kandil arayarak... Irak yakına geldi paşam.

Bakar körler görmez, sen görürsün paşam.

Irak içimizde, içimiz Irak'a dönmeden, içimizi yakmadan söndürün bu kandilleri.

***

Kapatın Habur'u, Ovaköy'ü açın. Nusaybin'in, Öncüpınar'ın kapasitelerini arttırın. Vermeyin elektriklerini, bana verilenin yarı fiyatına...

Bu saldırıya verdiğiniz cevap son derece güzel başladı, aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam etsin paşam. Iraklara gitmeye gerek yok. Irak yakındadır. Önce buradaki kandilleri söndürüp, dizliye diz çöktürün, sonra değil Kerkük'e, Selanik'e hatta Fizan'a bile gideriz paşam...

***

Gider yarım kalmış hesapları kapatırız ama arkadan vurmasınlar bizi paşam, ölümü gösterip sıtmaya razı etmesinler.

MALULEN EMEKLİ OLMUŞ

Özel Harp Kuvvetleri'nde görevli Oktay Yıldırım trafik kazası sonucu malulen emekli olmuş. Yıldırım, arkadaşlarına terör örgütüyle çatışmada yaralandığı için emekli olduğunu söylemiş.

HURDACILARA BİLE YARAMAZ

Oktay Yıldırım, adı Danıştay saldırısına karışan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'e yakındı. Tekin, ?Oktay evladım gibidir. O bombaları hurdacılar bile almaz? dedi. Yıldırım, Reina'yı da korumuş.

3 bombanın hedefi Cumhuriyet miydi?

MEHMET Demirtaş ile Ali Yiğit, Ümraniye'deki operasyonda ele geçirilen patlayıcıları emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın getirdiğini söyleyince Yıldırım gözaltına alınmıştı. Polis mühimmat sandığında 27 adet kalıp içinde el bombası bulurken 3 el bombasının kalıbının boş olduğunu tespit etti.

Emniyet yetkilileri, kayıp bombaların geçen yıl Cumhuriyet gazetesine yönelik yapılan saldırıda kullanılmış olabileceğini değerlendiriyor. Danıştay saldırısı soruşturmasında, gözaltına alınan Avukat Alpaslan Arslan'ın Cumhuriyet'e de el bombalı saldırıda bulunduğu ortaya çıkmış, olaya karışan E.T. polise verdiği ifadede bombaları ismini bilmediği emekli bir astsubayın verdiğini söylemişti. Bu ismin Oktay Yıldırım olup olmadığı araştırılıyor. Yıldırım ise halen susma hakkını kullanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber