Komutan AKP'yi fotoğraftan kovdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da askerlerin düzenlediği törende hatıra fotoğrafına girmek isteyen AKP İl Başkan Yardımcısı, davetli olmadığı gerekçesiyle Tuğgeneral Babüroğlu tarafından "Lütfen kareye girmeyin" diye uyarıldı

Manisa 1. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, bir ilköğretim okulunun askerlerce yenilenmesinin ardından düzenlenen törende AKP İl Başkan Yardımcısı ve Yuntdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Uyumaz'ı, "Lütfen fotoğraf karesine girmeyin" diye uyararak okul bahçesinin dışına çıkardı.

Uyumaz bahçe dışına çıkana dek kendisine bir albay ve astsubay eşlik etti.

Vali de katıldı

Yuntdağı köylerinden Durasallı ve Örselli köyleri ilköğretim okullarından sonra Düzlen Köyü İlköğretim Okulu da Manisa 1. Er Eğitim Tugayı'na bağlı askerlerce yenilendi. Öğrenciler ve köyde yaşayanlar da sağlık taramasından geçirildi.

Okulun yenilenmesi nedeniyle düzenlenen törene Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, köylüler ve öğrenim gören 33 öğrenci katıldı.

Babüroğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından törene katılanlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada Uyumaz'ı fotoğraf çektirenler arasında gören Babüroğlu, "Lütfen fotoğraf karesine girmeyin" diye uyardı.

Daha sonra Albay Berattin Şahinkaya'yı yanına çağıran Babüroğlu, "Benim böyle siyasilerle aynı karelerde olmak istemediğimi biliyorsunuz. Kendisi davetli değil. Ayrıca bu tören siyasi partilerin gövde gösterisi yapacağı yer değil" dedi.

Uyumaz: Yapılan yanlış

Bunun üzerine Albay Şahinkaya ile Astsubay Sezgin Demir, Uyumaz'ın yanına giderek kimliğini göstermesini istedi. Uyumaz'ın kimliği ile rozetine bakan Şahinkaya ve Demir, tören alanını terk etmesini istedikleri Uyumaz bahçeden çıkana kadar ona eşlik etti.

Uyumaz, olaydan sonra "Ben buraya Yuntdağlılar Derneği Başkanı olarak geldim, parti kimliğimle gelmedim. Bana yapılan hareket çok yanlış" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber