Katsayı engeli kalkacak, ÖSS yılda 3 kez internetten yapılacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin seçim beyannamesinde eğitim reformu önemli bir yer tutuyor. 2002-2007 yılları arasında eğitim alanında çok sayıda değişiklik yapan AK Parti, bu kez 'yapısal değişiklik' sözü veriyor.

AK Parti'nin seçim beyannamesine göre, öğrencilerin birikimini 3 saatlik sürede ve bir defada ölçmeye çalıştığı için eleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) internetten yılda en az 3 kez yapılacak. Geçen dönemde tartışılan; ancak hayata geçmeyen meslek liselerine ÖSS'de uygulanan katsayı engeli kaldırılacak. Psikolojik ve mali sorunlara yol açan sınav odaklı eğitim sistemi yeniden gözden geçirilecek. AK Parti beyannamesinde şu ifadelere yer veriliyor: "Mesleki eğitimi öne çıkaracak etkin bir rehberlik ve yönlendirme sistemi ile ortaöğretim sonunda yapılan tek sınav yerine okulda öğretilen müfredatın etkinliğini ve başarısını artıracak çoklu sınav uygulamasını başlatacaktır. ÖSS'de ortaöğretimin başarı puanının ağırlığı artırılacak ve ÖSS sınavı elektronik ortamda yılda en az 3 defa yapılacak; meslek liselerine uygulanan katsayı engeli kaldırılacak; dershane sektörü etkin bir şekilde düzenlemeye tabi tutulacak ve altyapısı müsait olanların eğitim kurumu olmaları desteklenecektir."

AK Parti'nin eğitim ve öğretime stratejik bir önem verdiğinin vurgulandığı seçim beyannamesinde eğitime bakış açısı şöyle anlatılıyor: "AK Parti, eğitimi, insanımızın yaşam kalitesini yükselten, ülkemizin refah, istikrar ve rekabet gücüne katkıda bulunan ve hayat boyu süren bir faaliyet olarak görmektedir. Bu nedenle okulöncesinden başlamak üzere, eğitim ve öğretime stratejik bir önem vermektedir." Beyannamede ayrıca, eğitim konularının siyasal dile ve ideolojik sürtüşmelere indirgenmeden tartışılacağı belirtilerek, "AK Parti, eğitimi 'ortak gelecek, refah, bilimsel ve teknolojik ilerleme' zemininde toplumsal mutabakat sağlayacak bir dil ve yöntemle ve ilgili tüm paydaşların katılımı ile belirlenecek bir alan olarak görmektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber