Çizilen vekiller sordu: Gerekçeniz ne? Yolsuzlukla suçlananı, küfredeni aday yaptınız!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan dün, aday gösterilmeyen vekillerle buluştu

Küskün vekiller Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tuttu, Kırıkkale Milletvekili Yılmazer ?Emekler boşa gitti? diyerek ağladı..

AKP'de liste dışı kalan milletvekillerinin büyük bölümü, Başbakan Erdoğan'ın ?barış yemeğini? protesto ederek katılmadı. Erdoğan'ın listeye almadığı 153 milletvekilinden 60'a yakın milletvekili katıldı. Erdoğan'ın davetine giden vekillerin bir bölümü ise AKP'nin 22 Temmuz listesini eleştiri yağmuruna tuttu.

Erdoğan, liste dışı kalan vekillerden bir kısmını MKYK üyeliğinde, bazı yerlerde de il başkanı olarak değerlendireceklerini söyledi. Başbakan, ?Seçimlerden sonra milletvekillerimize misafir muamelesi yapmamız söz konusu değildir. Partinin çeşitli kademelerinde gerek il başkanlığı, gerekse MKYK'da arkadaşları değerlendireceğiz. 'Milletvekilinden il başkanı mı olur?'diyecek olursanız, olur; biz farklı bir partiyiz? ifadesini kullandı. Söz alan liste dışı kalan milletvekillerinden bazıları Erdoğan'ı eleştirirken ilginç diyaloglar da yaşandı:

Çağlayan'ı savundu

Telat Karapınar (Ankara): CHP'liyim diyen bir oda başkanı kalkıyor, 'Başbakan beni 3 kez davet etti, kıramadım geldim' diyor. Bunu tabanımıza anlatmakta güçlük çekiyoruz.

Erdoğan: Zafer Çağlayan öyle demedi, basına yanlış aksetti.

Karapınar: Basında söyleşi vardı\... Öyle okudum.

Bir de avukat olacaksın

Karapınar: Yolsuzlukla suçlanan isimleri listeye aldınız, beni almadınız...

Erdoğan: O (Cemal Kaya'yı kast ediyor) bizim en zor zamanımızda bir duruş sergiledi. Onun karşılığını da aldı. Yolsuzluktan ceza almadı, kesinleşmedi. Bir de avukat olacaksın.

Baharatçı...

Osman Nuri Filiz (Denizli): Özal'la 4 yıl bürokrat olarak çalıştım. Meclis'te, Denizli'de sürekli koşturdum. Şimdi aileme, çocuklara hesap veremiyorum. Biz niye elendik? Birinci sıraya baharatçı birini (Denizli 1. sıra Mehmet Yüksel) getirdiniz.

Erdoğan: Ne baharatçısı adam Ticaret Odası Başkanı.

Filiz: Size işadamı diye lanse etmişler, ama işadamı değil. Baharatçı dükkanı var.

Vekil ağladı

Murat Yılmazer (Kırıkkale): (Ağlayarak) Her hafta gittim, çalışma yaptım. Kırıkkale bunu kabul etmiyor. Sizin de bizim de emeğimiz boşa gitti. (Aday olmayan İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş araya girdi)

Yalçıntaş: Ben geçenlerde açılış vardı, Kırıkkale'ye gittim. Halk partimize karşı büyük bir coşku içinde. Bunlar doğru değil.

Mahmut Kaplan (Ş.Urfa): Namus davası yüzünden silah zoruyla Urfa'dan kovulan birisini bugün getirip aday gösterdiniz. Ben bin yıllık bir aileden geliyorum, inanmıyorsanız Osmanlı arşivlerine bile bakabilirsiniz. Beni çiziyorsunuz, silahla kovulan adamı (Urfa 7. sıra adayı Ramazan Başak'ı kast ediyor) listeye koyuyorsunuz.

Burhan Kılıç (Antalya): Burukluk var içimizde. Bu böyle olmamalıydı. Kısa dönem askerlik yaptık. Askerlik döneminde komutanlar bile helallik dilerdi. Bizde yöneticiler helallik dilemedi. Ahde vefa olmadı. Partiye küfür eden insanları aday yaptınız, bizi dışarıda bıraktınız.

Abdurrahim Aksoy (Bitlis): İnançlı insanları dışarıda bıraktınız diye bir kanaat oluştu.

Erdoğan: Özür dilerim

Ziyaettin Yağcı: Babam öldü beni aramadınız. 4 kez ameliyat oldum bir kez telefon etmediniz. Siz böyle nezaketsiz insan değilsiniz. Demek ki haber verilmedi.

Erdoğan: Cenazesi ve rahatsızlığı olan tüm arkadaşlarımı aramaya, ziyaret etmeye gayret ettim. Sizi duymadım özür dilerim.

İsmail Alptekin (Ankara): Siyasette nöbet değişikliğini bilmek gerekir. Ben huzurluyum, ülkem için çalışacağım.

İnci Özdemir (İstanbul): Başarılı bir çalışma dönemi geçirdik. Siyaset sadece vekillikten kaim değil.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber