DSİ, mühendis alımı için mevzuat alt yapısını oluşturdu

DSİ, 2018 yılında, Genel Müdürlüğe tahsis edilen mühendis kadrolarına yönelik alım için, mevzuat alt yapısını tamamladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Kasım 2018 16:38, Son Güncelleme : 07 Kasım 2018 16:39
DSİ, mühendis alımı için mevzuat alt yapısını oluşturdu

DSİ'nin mühendis alımının uzun bir süreci bulunmaktadır.

5 Kasım 2014'te, DSİ'nin mühendis alımları, KPSS Yönetmeliği dışına çıkarıldı. Alımlar KPSS'ye ilave olarak sözlü sınavla tamamlanacaktı. Tıklayınız.

16 Aralık 2015'te, Danıştay İDDK, KPSS'ye ek olarak yönetmelik düzenlemesiyle sözlü sınav yapılmasını mevzuata aykırı buldu. Tıklayınız.

1 Ekim 2016'da, DSİ mühendis alımının yazılı ve/veya uygulamalı sınavla olacağına dair mevzuat düzenlemesi yaptı. Tıklayınız.

28 Nisan 2018'de, yönetmelik değil bu kez kanuni değişiklik yapıldı ve DSİ'ye mühendis alımlarının, KPSS'ye ilave olarak sözlü ve/veya uygulamalı sınavla olacağı, 6200 sayılı Teşkilat Kanuna yazıldı. Tıklayınız.

7 Kasım 2018'de, mühendis alımına dair detaylar yönetmelikle belirlenerek, Resmi Gazetede yayımlandı. Tıklayınız.

7 Kasım yani bugün itibariyle Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği, 28 Nisan'daki kanuni değişiklin, yönetmeliğe aktarılmış şeklidir.

Buna göre alımlar sözlü ve/veya uygulamalı sınavla yapılacaktır. Sözlü sınava KPSS'den en yüksek puan almış 4 katı mühendis adayı alınacaktır.

Giriş Sınavının sözlü ve uygulamalı sınav olarak iki aşamalı yapılmasına karar verilmesi halinde, sözlü sınav notunun % 40, KPSSP3 puanının %30'u ile uygulamalı sınav notunun %30'u; Giriş Sınavının sadece sözlü veya sadece uygulamalı sınav olarak yapılması halinde ise, sözlü/uygulamalı sınav notu ile KPSSP3 puanının aritmetik ortalamasını esas alarak nihai başarı listesini hazırlar.

Nisdan ayındaki kanuni düzenlemeyle, DSİ'ye 701 mühendis kadrosu verilmişti. Bu kadroların 493'ü ilk defa mühendis alımına uygundur. Dolaysıyla DSİ kısa bir süre sonra toplam 500 civarında kadroya KPSSile atama ilanına çıkacak gibi görünmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber