Şehit çocuklarına ÖSS'de özel bir hak verilsin mi?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite adayı genç, 5 gün önce babasını şehit verdi. Sadece 1 gün sonra son görevini yerine getirdi. Babasının 7'sinde ÖSS'ye girecek olan Emre'ye bir hak tanımak görevimiz değil mi?.

Ankara'da 18 yaşındaki Emre Armutçuoğlu, 1 milyon 640 bin 259 üniversite adayı gibi 17 Haziran Pazar günü yapılacak üniversite sınavına hazırlanıyordu. Sınav dolayısıyla heyecanlı olan gencin aklı, bir yandan da Şırnak'ta görev yapan babası Binbaşı Ramazan Armutçuğolu'ndaydı. Ne yazık ki 10 Haziran'da acı haber geldi. Baba Binbaşı Armutçuoğlu, Yarbay Melih Gülova ve er Hasan Güreşen, teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı mayına basarak şehit düşmüştü.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Anne Nilgün Armutçuoğlu, hayat arkadaşını kaybetmenin acısını bir kenara bırakıp oğullarına destek olmaya çalıştı. Babalarını yitiren Emre ve Eren, sadece 1 gün sonra son görevlerini yerine getirdi. 18 yaşındaki Emre, babasını uğurlarken asker selamı verip, küçük kardeşine destek oldu. Aynı Emre, babasının 7'sinde, geleceğini belirleyecek ÖSS'ye girecek... O hayat sınavından geçti. Sıra devlette. Biz Emre ve onun durumundakilere bir hak tanınmasını öneriyoruz. Buna hakkın, ne ve nasıl olacağını da yetkililere bırakıyoruz .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber