Diyarbakır'daki bisikletli bombanın hedefi askeri araç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA

- ÇÖP KUTUSUNA BIRAKILAN ZAMAN AYARLI BOMBANIN ERKEN PATLADIĞI BİLDİRİLDİ

- OLAY YERİNDE BAŞKA BİR BOMBA DAHA BULUNDU

- 1'İ ASKERİ PERSONEL 6 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

(FOTOĞRAFLI)

ADNAN ŞİMŞEK

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın sebebinin, çöp kutusuna konulan zaman ayarlı bomba olduğu öğrenilirken, bomba uzmanları tarafından olay yerinden 150 metre ileride başka bir bomba daha bulunarak etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'ın en işlek semtlerinden olan Ofis semti Gevran Caddesi üzerinde sabah saatlerinde askeri servis aracının kalktığı yerin yakınında bulunan çöp kutusuna zaman ayarlı bomba bırakıldı. Bombanın zamanından önce patlaması olası bir faciayı önledi. Askeri personel servis aracına gelmeden meydana gelen patlamada biri askeri personel, 5'i sivil olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Şaban İlkören, Servet Şengül, Sadun Çiftçi, Metin Çınar Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına

alınırken, durumları ağır olan Mesut Karadoğan ve Birsen Kalaylı'nın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

ZAMAN AYARLI BOMBA

Bombanın zaman ayarlığı olduğu öğrenilirken, tahrip gücünün yüksek olduğu kaydedildi. Bomba uzmanları, olayın meydana geldiği yerin 150 metre ilerisinde başka bir bomba daha buldu. Bombanın uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Öte taraftan, olay yerinde bir görgü tanığı ifadesinin alınması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Diyarbakır kent merkezinde Terörle Mücadele ekipleri ile özel harekat timleri geniş çaplı operasyon başlattı.


Diyarbakır'da bombalı saldırı: 6 yaralı

DHA / AA

DİYARBAKIR'da bu sabah 7'nci Kolordu Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü personelinin geçiş güzergahında bomba patladı, çevreden geçen 1'i asker 6 kişi yaralandı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kentte geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden olan, asker ve polislerin servis araçlarının geçiş güzergahında bulunan Gevran Caddesi'nde saat 07.45'de patlama meydana geldi. Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şube Başkanlığı ve polis lojmanlarına yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan, polis ve askeri araçların geçiş güzergahı olan cadde üzerinde minibüs durağına bisiklet selesinde bırakılan bomba büyük bir gürültüyle infilak etti.

KİMLİKLER BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre,Ofis Semti Gevran Caddesi'ndeki minibüs durağında meydana gelen patlamada yaralanan biri astsubay 5'i vatandaş 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Yaralananların Şaban İlkören, Servet Şengül, Sadun Çiftçi, Metin Çınar, Mesut Karadoğan ve Birsen Kalaylı olduğu belirlendi.

Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Şaban İlkören ile Servet Şengül, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

Yetkililer, bir bisiklet selesine konulan patlayıcıyla ilgili araştırmanın devam ettiğini bildirdiler.

Bu arada, patlama sonucu 2 iş yeri ve bir apartmanın camları kırıldı. Patlama nedeniyle trafiğe kapatılan Gevran Caddesi'ndeki temizleme çalışmaları ise tamamlandı. Temizliğin yapıldığı ve emniyet şeridinin kaldırıldığı yol yeniden trafiğe açıldı.

PATLAYICININ CİNSİ ARAŞTIRILIYOR

Çevredeki binaların camlarının kırıldığı olayda patlayıcının cinsi araştırılıyor. Polis, caddeyi trafiğe kapatarak geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Patlama sonrası olay yerine gelen 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'dan bilgi aldı. Bir süre incelemelerde bulunan Korgeneral Sarsılmaz, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Sinan Erdem, 6 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, ?Tüm çabamız olayın faillerini araştırmak ve bulmaktır'' dedi.

Patlamının ardından polis Diyarbakır'da geniş çaplı bir operasyon başlattı. Polis, çevrede bulunun işyerleri sahibinin bilgisine başvurmak için emniyete götürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber