Seçimin baş aktörü yine İMF

Haber Giriş : 15 Haziran 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neredeyse bütün iktidarların seçimlerde boy hedefi haline gelen ancak hiçbir iktidarın vazgeçemediği Uluslararası Para Fonu (IMF), 22 Temmuz seçimlerinde de ekonomi vaatlerinin baş aktörü olacak. Başta AKP olmak üzere bütün siyasi partiler yine seçmene IMF'siz bir ekonomi vaat edecek.

Seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin seçim beyannameleri ve ekonomide uygulayacakları programlar netleşmeye başladı. AKP 3 Kasım seçimleri döneminde IMF borçlarının ödenerek ilişkilerin kesileceğini söylerken 22 Temmuz seçimlerinde ise, Fon destekli ekonomi programının devam edeceğini savunacak. IMF ile sürdürülen ekonomi programına yeni bir model getirilmesini öngörecek. CHP, yıl sonunda 6.5 milyar dolara düşmesi beklenen IMF borçlarının kapatılacağını açıklayacak. CHP, seçmenine IMF'siz bir ekonomi sözü verecek. DP, IMF ile sürdürülen gözden geçirme çalışmaları ve stand-by anlaşmalarına son vereceğini vaat edecek. Demokrat Parti, IMF programı yerine yeni bir ekonomi modeli önerecek. MHP ve Genç Parti'de ?IMF'siz ekonomi? söylemleriyle meydana iniyor.

Siyasi partiler vaatlerinde ?IMF'siz ekonomi? sözü verirken, Türkiye'nin 2007 sonu itibariyle Fon'a borcunun 6.5 milyar dolara düşmesi bekleniyor.

İŞ VE AŞ VAADİ

Seçim meydanlarında ekonomi vaatleri arasında iş, aş, vergi oranlarının aşağı çekilmesi, özelleştirmelere son verilmesi, özel sektöre ve çiftçiye destek ekonomiye ilişkin söylemlerde başı çekecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber