Meydanlar ısınıyor, liderler yola düşüyor... Kim nerede?...

Haber Giriş : 15 Haziran 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel seçimler için geri sayım devam ederken siyasiler de Ankara'yı boşaltmaya ve Anadolu yollarına düşmeye hazırlanıyor. Seçim öncesi en yoğun miting programı ise AKP ve CHP'nin.

ERDOĞAN VE GÜL'ÜN MİTİNG PASLAŞMASI

81 ilde miting yapmayı planlayan AKP'de BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan ilde, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'de 28 ilde yapılacak seçim mitinglerinde halka seslenecek. Bugünü Siirt'te geçirecek olan Başbakan Erdoğan, seçim mitinglerine yarın Bingöl ve Muş'la devam edecek. Erdoğan Pazar günü ise Şanlıurfa mitinginde halka seslenecek.

Günde iki mitinge katılarak halka hitap edecek olan Erdoğan, Güneydoğu'daki mitinglerin ardından rotasını İç Anadolu ve Karadeniz'e çevirecek. Başbakan'ın miting programında 30 Haziran'da Ankara, 8 Temmuz'da İzmir, 15 Temmuz'da ise İstanbul yer alıyor.

İstanbul'dan aday olan Başbakan, memleketi Rize'de ise 1 Temmuz'da halka seslenecek. Seçim kampanyası boyunca toplam ili dolaşacak olan Başbakan'ın miting programında, Trabzon, Rize, Giresun, Zonguldak, Samsun, Bolu ve Tokat, Karabük, Düzce, Kütahya, Manisa, Afyon, Eskişehir, Antalya, İzmir, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Sakarya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Isparta, Konya, Niğde, Aksaray , Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay yer alıyor. Erdoğan'ın gidemediği illerde ise seçmene Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül seslenecek.

BAYKAL 40 İLDE HALKLA BULUŞACAK

AKP'nin yanı sıra CHP de mitinglere hazırlanıyor. Gece şölenleri planından vazgeçen CHP, ilk iş olarak yarın parti genel merkezinde adaylarını kamuoyuna tanıtacak. Miting programını geçen hafta Mersin'den başlatan CHP yola Hatay mitingi ile devam edecek. 23 Haziran'da yapılacak mitingin ardından ise 24 Haziran'da Tokat, 30 Haziran'da Malatya ve 1 Temmuz'da Denizli'de miting yapılacak. CHP miting yapacağı diğer illeri tespit çalışmalarını ise sürdürüyor.

BAHÇELİ MİTİNG PROGRAMINA MANİSA İLE DEVAM EDECEK

Seçim beyannamesi üzerinde çalışmalarını tamamlayan MHP de seçim mitinglerine başladı. Geçen hafta seçim startını Adana'dan veren MHP, yola Manisa mitingi ile devam edecek. MHP lideri Devlet Bahçeli yarın Manisa'da halka seslenecek. Bahçeli önümüzdeki günlerde seçim mitinglerini, Bursa, Erzurum, Konya, Trabzon, İzmir, İçel ve Antalya mitingleri ile sürdürecek. MHP son seçim mitingini ise 21 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirecek.

İLK MİTİNG MENDERES'İN MEMLEKETİ AYDIN'DA

Anavatan Partisi ile birleşme ve ittifak hayallerinin suya düşmesinin ardından seçime tek başına giren Demokrat Parti ise seçim startını Menderes'in memleketi Aydın'dan verecek. 19 Haziran'da Aydın'da halka seslenecek olan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar 20 Haziran'da da Antalya'da miting yapacak. Ağar seçim kampanyası süresince toplam 27 ilde halkın karşısına çıkacak. Ağar seçim öncesi son mitingini ise 21 Temmuz'da seçim bölgesi Elazığ'da gerçekleştirecek.

GENÇ PARTİ MİTİNG YERİNE BÖLGESEL TOPLANTILAR YAPACAK

Genç Parti ise 22 Temmuz seçimleri öncesinde, miting yerine bölgesel toplantıları tercih edecek. Miting döneminin cumhuriyet mitingleriyle son bulduğunu ve milyonlar alanlara toplanmadığı sürece yapılan toplantının miting olamayacağını savunan Genç Parti, ilk bölgesel toplantısını ise önümüzdeki günlerde Adana'da yapmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber