'Kamuya bin 500 diş hekimi alınacak'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuya bin 500 diş hekimi alınacağını açıkladı.

AK Parti'nin Erzurum milletvekili adayları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık alanında yapılan reformlara ve personel alımlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Vatandaşın sağlık hizmetlerinden daha iyi yararlanması için personel alımlarını artıracaklarını belirten Bakan Akdağ, kamuda istihdam edilmek üzere bin 500 civarında diş hekimi ve eczacı alınacağını söyledi.

Bakan Akdağ, bir gazetecinin 'bürokrasideki kamu kurum amirlerinin görev yerlerinin değiştirilmesinin hizmeti aksattığı ve Türkiye'nin Batısı'nda yaşanan teşvikin Doğu'da yaşanmadığı" şeklindeki soruya şu şekilde cevap verdi: "Önceki iktidarlar döneminde bir kamu amirinin görev yeri değiştirildiğinde sorun olmazken, bizim iktidarımız döneminde davalar açılıyor. Yaptığımız reformlara karşı çıkan bir hastane müdürü veya başhekimi ile ben çalışmam. Ayrıca bölgedeki problemleri en aza indermeye çalışıyoruz."

Türkiye'de AK Parti döneminde yasaların farklı yorumlandığını ileri süren Bakan Akdağ, cumhurbaşkanı seçim sürecinde çifte standart uygulandığını belirterek, "Mevcut Anayasa ile daha önce 3 cumhurbaşkanı seçildi. En son seçilen 3 cumhurbaşkanının hiçbiri bizim cumhurbaşkanı adayımız kadar oy alamadı. Şu an görev süresi bitmiş olan Ahmet Necdet Sezer de buna dahil. Her ne hikmetse yasalar farklı yorumlanıyor, Türkiye cumhurbaşkanı seçilemiyor. Böyle bir anlayış, çifte standart olur mu?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber