Kaçak yapıda oturan şehid ailesi, belediyeye ait apartman dairesine yerleştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir Belediyesi, evi kaçak olduğu için yıkılma kararı alınan şehit ailesine sahip çıktı. Aile, Belediye Başkanı Halim Çakır'ın talimatıyla belediyeye ait bir apartman dairesine yerleştirildi.

Belediye Başkan Vekili Berat Bıçakçı, Güneykent Mahallesi'ndeki apartman dairesine yerleşen şehit ailesini ziyaret etti. Şehit babası Mehmet Ali Erkoca, gördüğü yakın ilgiden dolayı Belediye Başkan Vekili Bıçakçı'nın şahsında Belediye Başkanı Halim Çakır'a teşekkür ederken, "Belediye Başkanımız bizi mağdur etmemiştir. Gördüğümüz ilgi ve şefkatten dolayı belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Şehit babasının konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Bıçakçı, şehit ailelerine yönelik her türlü desteğin verileceğini kaydederek, "Erkoca ailesi, Çay Değirmeni Mevkii'nde başkalarına hisseli arsa üzerine inşa edilen kaçak bir yapının içerisinde barınıyordu. Arsa sahiplerinin yapılan kaçak evlerin yıkımına ilişkin dilekçe vermesi üzerine mağdur olan aileye biz sahip çıktık. Kendilerine şu anda geçici olarak bir ev tahsis ettik ama belediyemizin vereceği arsa üzerine bir ev yapılacak ve kendilerine hediye edilecek. Bundan sonra da şehit yakınlarımıza destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Belediyenin şehit ailesine arsa tahsis etmesiyle birlikte yapılacak evin iç döşemelerinin de Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yaşar Solak tarafından üstlenildiği kaydedildi.

Bu arada, jandarma er Yaşar Erkoca'nın, operasyon dönüşü araçlarının uçuruma yuvarlanması sonucu 1986 yılında, Mardin'in Midyat ilçesi Dargeçit mevkiinde şehit düştüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber