Komutanın kovduğu AKP'li Uyumaz tepkili: Ben dernek başkanı olarak oradaydım

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evren KASIRGA/MANİSA, (DHA)

MANİSA 1'inci Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu'nun, Düzlen Köyü İlköğretim Okulu'nun askerler tarafından yenilenmesinin ardından düzenlenen tören sırasında çekilen hatıra fotoğrafında yer almasını istemediği AKP İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Uyumaz ?Ben, AKP İl Başkan Yardımcısı olarak değil, evsahibi, Yunt Dağlılar Derneği Başkanı olarak oradaydım'' dedi.

Tuğgeneral Babüroğlu tarafından ?Siyasi kimliği olduğu için' istenmeyen ve Albay Berattin Şahinkaya ile astsubay Sezgin Demir eşliğinde okul bahçesinden çıkarılan Mustafa Uyumaz olaya üzüldüğünü söyledi. DHA muhabirine açıklama yapan Uyumaz, askerlerin daha önce onardığı Yunt Dağı'nın iki köyü Durasallı ve Örselli okullarının açılışında da Yunt Dağlılar Derneği Başkanı olarak katıldığını anlattı. Törene Düzlen Köyü Muhtarı Kemal Kahraman tarafından davet edildiğini belirten Uyumaz şunları söyledi:

?Komutanlar yanıma gelip benim siyasi kimliğimden dolayı okulu terk etmemi istedi. Ben rozetimi gösterip Yunt Dağlılar Derneği Başkanı olduğumu söyledim. AKP İl Başkan Yardımcısı ve kurucu merkez ilçe başkanıyım. Ama evsahibi, Yunt Dağlılar Derneği Başkanı olarak oradaydım. Neden bize böyle davranıldı? Bunu paşamıza sorun. Bizim paşamıza teşekkür etmemiz gerekirken, böyle bir olayla karşılaşmamız bizi üzdü.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber