Mahkeme, çift yetım aylığına onay verdi

İzmir'de SGK anne ve babasından yetim aylıkları alan kadının maaşından birini kesit. Konu yargıya taşındı. Mahkeme kadını haklı buldu, 'çifte maaş alabilir' dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Kasım 2018 10:50, Son Güncelleme : 11 Kasım 2018 13:28
Mahkeme, çift yetım aylığına onay verdi

İzmir'de yaşayan 62 yaşındaki F.Y, Bağ-Kur statüsünde olan annesinden aldığı yetim aylığı SGK tarafından iptal edilip ayrıca bu paranın iadesi için babasından Emekli Sandığı kapsamında ödenen yetim maaşından kesinti yapılmaya başlanınca konuyu yargıya taşıdı.

F.Y, avukatı Ersan Karatekin aracılığıyla İzmir 9. İş Mahkemesi'ne açtığı davada, SGK tarafından yapılan işlemin yasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Annesinden aldığı yetim aylığının yeniden bağlanmasını isteyen kadın, bu paranın ve diğer yetim maaşı kesintisinin kaldırılarak yasal faiziyle ödenmesini talep etti.

Dosyayı inceleyen İzmir 9. İş Mahkemesi, F.Y'nin annesinden aldığı ölüm aylığının yeniden bağlanması, babası üzerinden aldığı maaşta yapılan kesintinin kaldırılması ve bu süreçte paraların yasal faiziyle davacıya ödenmesine karar verdi.

Avukat Ersan Karatekin, "SGK, müvekkilden annesinden aldığı yetim aylığını iptal ederek şu ana kadar ödenen yaklaşık 21 bin lirayı da faizsiz geri talep ettiğini bildirdi.

Kurum işleminin iptali yönünde dava açtık ve sonuçta lehimize sonuçlandı. Gerekli şartlar oluştuğunda hem anneden hem babadan yetim aylığı almak mümkündür. Önemli olan vefat tarihleri ve sigortalık türleridir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber