Şemdinli davasında Savcı tahliyede ısrarlı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞEMDİNLİ davasıyla ilgili gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Sanıklar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında tahliye isteyen Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz, mahkemenin aldığı ?tutukluluğun devamı' kararına itiraz etti. Sanık avukatları da mahkemenin aynı kararına itiraz etmişti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitapevi'ne el bombasıyla yapılan saldırı sonrası açılan dava, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nde ?eksik soruşturma' gerekçesi ile bozuldu. 2 gün önce Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcının tahliye talebine rağmen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, eksik soruşturmanın tamamlanması ve Şemdinli İlçesi'nde yeniden keşif yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine sanık avukatları önceki gün bu karara itiraz etti.

SAVCININ TAHLİYE ISRARI

Duruşmada hazırladığı mütalaa ile sanıklara tahliye isteyen Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz da mahkemenin aldığı ?Sanıkların tutukluluk hallerinin devamı, eksik soruşturmanın tamamlanması ve Şemdinli'de yeniden keşif yapılması' ara kararına itirazda bulundu. Hazırladığı itiraz dilekçesini Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne veren Savcı Kanmaz, ?Görevli olmayan hakim veya mahkeme bu ara kararları yerine getiremez'' gerekçesini öne sürdü.

Eğer 3'üncü Ağır ceza mahkemesi bu itirazı kabul etmezse, itiraz dilekçesi bir üst mahkeme olan 4'üncü ağır ceza mahkemesinde değerlendirilecek. Sanık avukatları da mahkemenin aldığı ara kararlara 2 gün önce 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdikleri dilekçeyle itiraz etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber