MHP'den vaatler: AB ile ilişkiler askıya alınacak

Haber Giriş : 15 Haziran 2007 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP seçim beyannamesini açıkladı. MHP'nin ?Milli Duruş ve Kararlılık Belgesi? adı altında açıklanan seçim beyannamesinde, ekonomiden dış politikaya, sağlıktan kamu yönetimine kadar pek çok konuda vaatlerde bulunuldu.

-Seçim beyannamesinde, terör ve bölücülükle mücadele için gerekli yasal düzenlemelerin süratle yapılacağı da ifade edilerek Kuzey Irak'taki terör örgütü yönetici kadroları ve militanlarına karşı uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm hakların kullanılacağı, Türkiye'nin güvenliği üçüncü tarafların iznine bırakılmadan, gerekli tüm siyasi ve askeri önlemlerin alınacağı, terör suçları için genel ya da özel af çıkarılmayacağı kaydedildi.

-Seçim beyannamesinde Ekonomi Bakanlığı kurulacağı, yoksul kesimin vergi yükünün azaltılacağı, asgari ücretin vergi dışı bırakılacağı, işsiz aile reislerine her ay yaklaşık 200 YTL işsizlik yardımı ödeneceği kaydedildi. Beyannamede ÖSS sınavının kaldırılacağı ve bunun yerine ?Olgunlaşma Sınavı?nın uygulanacağı belirtildi. Beyannamede ayrıca, 1982 Anayasası'nın milli birlik ve değerler korunarak geniş bir uzlaşmayla ?Toplum Sözleşmesi Belgesi? olacak şekilde yenileneceği ifade edildi.

ANKARA(ANKA)- MHP seçim beyannamesini açıkladı. MHP'nin ?Milli Duruş ve Kararlılık Belgesi? adı altında hazırlanan seçim beyannamesinde, ekonomiden dış politikaya, sağlıktan kamu yönetimine kadar pek çok konuda vaatlerde bulunuldu.

Partisinin ?Milli Duruş ve Kararlılık Belgesi? adını taşıyan seçim beyannamesini parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerinin bugüne kadarki en hayati seçim olacağını belirterek ?seçimlerin gerginlikten uzak bir hoşgörü ortamında bir demokrasi şöleni gibi yapılması için siyasi partilerimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor? dedi. Seçimlere gölge düşürecek hareketlerde bulunanların bunun altından kalkamayacağı uyarısında da bulunan MHP lideri, seçimin güvenliğini sağlama sorumluluğunun hükümete ait olduğunu kaydetti.

TERÖR YANGINI TÜM TÜRKİYE'YE YAYILIYOR

Türkiye'nin karşısındaki sorunun ?çok ciddi bir varlık ve beka sorunu? olduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, ?kanlı terörün alçak saldırıları ve etnik bölücülüğün hayasız tahriklerinin hedefi olan Türkiye süratle bir iç çatışma ve parçalanma ortamına sürüklenmektedir. Türkiye'yi içten çökertmek için etnik ayrışma, bölünme ve çatışma dinamikleri harekete geçirilmiştir. Türkiye'nin milli ve manevi değerleri, devletin temel nitelikleri ve kuruluş ilkeleri siyasi ve toplumsal çatışma alanı haline getirilmiştir. Etnik temelde bölücülük ve kutuplaşma, inanç temelinde bölünme ve kamplaşma, devletin ana ilkeleri temelinde ayrışma ve zıtlaşma acımasızca tahrik edilmiştir. Türkiye sürekli güç ve kan kaybetmekte, yangın bütün Türkiye'ye yayılmaktadır. Türk toplumu yorulmuş, hırpalanmış ve yaralanmıştır? diye konuştu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun vahim olduğunu ve ?dur? denilmediği takdirde de geleceğin karanlık olduğunu öne süren Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerinin bu anlamda bir kader seçimi olacağını ve halkın da seçim sandığına giderek kaderi hakkında tarihi bir karar vereceğini söyledi. Bahçeli, ?ülkesinin, milletinin ve çocuklarının karartılmasına, Türkiye'nin katledilmesine ilgisiz ve tepkisiz kalmayacak olan aziz milletimiz sandık başında Türkiye'nin namusuna sahip çıkacaktır. Bölünmeyi değil kardeşliği, ihaneti değil sadakati, küresel güçlerin elinde oyuncak olarak sömürülmeyi ve zilleti değil, içerde huzurlu, dışarıda onurlu bir millet ve bağımsız bir devlet olarak haysiyetiyle yaşamayı seçecektir? dedi.

MİLLİYETÇİLİK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL

22 Temmuz seçimlerinin taraflarının belli olduğunu dile getiren MHP lideri, bir tarafta AKP ve onun siyasi şemsiyesi altında Türkiye'de görülmemiş bir soygun ve vurgun cephesi oluşturan çıkar ittifakları diğer yanda ise milletini seven, milleti için her bedeli ödemeye hazır olan Türkiye sevdalıları olduğunu söyledi. MHP'nin tek başına seçime gireceğini ve ?AKP zihniyeti? ile tek başına hesaplaşacağını ifade eden Bahçeli şunları söyledi:

?Milliyetçilik elbette Milliyetçi Hareket'in tekelinde değildir. Herkes milliyetçi olabilir ve olmalıdır. Ancak milliyetçiliği bir medeniyet ve siyaset yönetim projesi olarak kabul eden tek siyasi hareket MHP'dir. Milliyetçi Hareket, Türkiye'nin sorunlarına ?Türkiye ve Türk insanı' merkezli bakan ve geleceği ?Türkçe düşünen ve okuyan' yegane siyasi partidir. Milliyetçi Hareket Partisi, milliyetçilik merkezli bir siyaset ve yönetim modeli ile devlet ve millet uyuşmasını sağlayacak, laiklik korunarak samimi dini inançların yaşanmasını mümkün kılacak, milli ile evrenseli, küresel ile yereli, birey ile toplumu uzlaştıracak ve kucaklaştıracak tek siyaset seçeneğidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber