İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hamzaçebi: Kanal İstanbul konusunda Erdoğan'ı ikna edeceğiz

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, şehri felç edeceğini savunduğu Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna edeceklerini söyledi

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2018 13:55, Son Güncelleme : 11 Kasım 2018 13:57
Hamzaçebi: Kanal İstanbul konusunda Erdoğan'ı ikna edeceğiz

Mart 2019'da yapılacak yerel seçim çalışmalarına devam eden CHP'li Hamzaçebi, Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın sorularını yanıtladı.


Hamzaçebi, "İstanbul yaklaşık 25 yıldır AKP kadroları tarafından yönetiliyor. Son yıllarda bu yönetim anlayışının İstanbul'u çok büyük açmazlara, çok büyük sorunlara sürüklediğini gördük. İnsanlar umutlu değil" dedi.


Kanal İstanbul'un yapılamayacağını söyleyen Hamzaçebi, "Kanal İstanbul'u yapamayacaklar.

Yapmak için para lazım. Böyle bir bütçeyle yapılma imkanı yok. Kanal İstanbul doğru bir proje değil. Doğayı bozuyorsunuz. Doğaya müdahale ediyorsunuz.

Etrafında çok büyük bir yerleşim öngörüyorsunuz. Bunlar İstanbul yaşamını felç edecek. Kanal İstanbul merkezi yönetimin projesi. Biz Sayın Erdoğan'ı Kanal İstanbul konusunda ikna edeceğiz. Bu proje yanlış" diye konuştu.

'İSTANBUL'UN TARİHSEL KİMLİĞİNİ İADE EDECEĞİZ'


Hayalindeki İstanbul'u da anlatan Hamzaçebi, şu ifadeleri kullandı:


"İstanbul'un tarihsel kimliğini iade edeceğiz. Bu kimlik çok zarar gördü ama dönülmez noktada değiliz.

Bir parselin imar değişikliğini değil bütün İstanbul'un imar planını düşüneceğiz. İmar planı yoğunluk artışına neden olmayacak. İstanbul'un ihtiyaçları, yeşil alanlar asla azalmayacak şekilde karşılanacak. Yapılaşmış yerler ile yapılaşmamış yerler arasında, yani kentle kır arasında bir denge kuracağız. Tahribata uğramış olsa da Kuzey Ormanları'nı koruyacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber