İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ sanığı eski polislere hapis cezası

Adana'da FETÖ/PDY'ye yönelik 1'i tutuklu 21 eski polisin yargılandığı davada, sanıklardan 20'sinin 2 yıl 1 ay ila 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına, birinin ise beraatine karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2018 15:32, Son Güncelleme : 12 Kasım 2018 15:33
FETÖ sanığı eski polislere hapis cezası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 1'i tutuklu 21 eski polisin yargılandığı davada, sanıklardan 20'sinin 2 yıl 1 ay ila 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına, birinin ise beraatine karar verildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Cumali Helvacı ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Helvacı, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürerek "FETÖ/PDY terör örgütüyle bir alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Uzun süredir tutuklu bulunmaktayım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıklar da FETÖ terör örgütü üyesi olmadığını savunarak beraatlerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise bir önceki celsede açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek sanık Ş.L'nin beraatine diğer sanıkların cezalandırılmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, aralarında tutuklu Helvacı'nın da bulunduğu 20 sanığı 2 yıl 1 ay ila 7 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırdı, sanık Ş.L'nin ise beraatine karar verdi.

Mahkeme ayrıca tutuklu sanık Cumali Helvacı'nın tutuklulukta kaldığı süreyi dikkate alarak adli kontrol tedbiriyle tahliyesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber