CHP hükümetin her 5 yasasından 1'ine itiraz etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Oyan, AK Parti'nin çıkardığı her 5 yasadan 1'i için Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusunda bulunduklarını, 46 yasanın yürürlüğünün durdurulduğunu bildirdi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, AK Parti'nin çıkardığı her 5 yasadan 1'i için Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusunda bulunduklarını, 46 yasanın yürürlüğünün durdurulduğunu ve iptal kararı verildiğini bildirdi. Oyan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin gerçekleştirdiği yasal düzenlemelerin mevcut anayasal sistemle önemli ölçüde çeliştiğini belirtti.

22. yasama döneminde uluslararası sözleşmeler hariç 513 yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlatan Oyan, bunlardan 102'si yani her 5 yasadan biri için CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu, 46 yasanın yürürlüğünün durdurulduğunu ve iptal kararı verildiğini kaydetti. Oyan, Anayasa Mahkemesi'ne götürdükleri yasal düzenlemeler arasında emeklilerden sağlık katkı payı alınması, zorunlu emeklilik yaşının 61 olarak belirlenmesi, taşıtlardan bir kereye mahsus ek taşıt vergisi alınması gibi düzenlemelerin bulunduğunu hatırlattı. Oğuz Oyan, ''Bu sonuç, hem CHP'nin kararlı muhalefetini hem Anayasa'ya aykırılık savlarının doğruluğunu hem de AKP'nin yapmak istediği yasal düzenlemelerin mevcut anayasal sistemle önemli ölçüde çeliştiğini göstermektedir'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber