İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üç milyon işsizin profili çıkarılacak

Hükümet, milli istihdam seferberliğinde daha verimli neticeler alabilmek için düğmeye ba

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Kasım 2018 09:00, Son Güncelleme : 13 Kasım 2018 09:26
Üç milyon işsizin profili çıkarılacak

Geçtiğimiz aylarda Yeni Ekonomi Programı'nda açıklanan yüzde 10,8 işsizlik hedefininin tutturulması için girişimler başladı. Bu kapsamda İŞKUR, bu sene için belirlemiş olduğu 1 milyon 250 bin kişilik istihdam paketinde sona yaklaşırken, gelecek senenin stratejisi de yılsonuna kadar yapılacak çalışmalarla netleştirecek.

İŞKUR, yılın ilk ayında 991 bin kişiyi iş sahibi yaparken önümüzdeki yıl için de kolları sıvadı. Önümüzdeki senenin istihdam politikasının belirlenmesi için kuruma kayıtlı üç milyon işsizin profilleri çıkarılacak. Profillerin çıkarılmasında, meslek danışmanlarının yıl içerisinde iş arayanlarla yapmış olduğu görüşmeler büyük rol oynayacak.

İŞ KURSLARI DA GÜNCELLENECEK

Bir yandan sistem üzerindeki işsizler mercek altına alırken diğer yandan da iş ve meslek danışmanları sahada çalışmalar yapıyor. Bu sene içerisinde İŞKUR'un meslek danışmanları, 4 milyon 772 bin kişiyle bireysel görüşme gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışmalarla işsizlerin nitelik haritası çıkartarak, bu haritaya göre önümüzdeki senenin öncelikleri belirlenecek.

İŞKUR'un düzenlemiş olduğu eğitim kurslarından bu yıl 86 bin 408 bin kişi faydalandı. Önümüzdeki yıl eğitim kursları da revize edilecek. En çok hangi alanda işsizlik varsa o yönde kursların açılmasına öncelik verilecek.

Sefa Bilgitekin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber